StoryEditorOCM
Domaći nogometlegenda iskreno

Zekić otvoremo o derbiju: Ako ćemo biti ovakvi, bolje da ne trošimo devet sati vožnje za dvoboj s Hajdukom

Piše Gradimir Đukarić/SN
16. listopada 2023. - 18:25

U kakvom je Osijek stanju Zoran Zekić doznao je u Vukovaru, odmah u prvoj povratničkoj utakmici koju je vodio s klupe. Niti 24 sata nakon što je na nju imenovan. Osijek je u polufinalu Memorijalnog turnira Blago Zadro poražen od drugoligaša Vukovara 0:2. Najveći problem, međutim, nije bio poraz, nego ono što je momčad prezentirala na terenu. Iskreno, očekivali smo od igrača puno više motiva i veću želju da se pokušaju nametnuti novom treneru jer nova borba za pozicije u momčadi je počela.

Dobio je Zekić neke odgovore i svjestan je koliki ga posao očekuje.

- Jasno mi je, moram to reći, ali nećemo raditi preveliku nervozu. S nervozom možeš napraviti samo još gore. Malo ćemo odmoriti glavu i onda se od ponedjeljka pripremati za sve ono što nas čeka. Trebamo raditi na najjednostavnijim stvarima... Ne tražim nikakav alibi, treba raditi i to je to - kazao je.

Od ove momčadi želi da izgleda posve drugačije od onoga što je od nje vidio u prvoj utakmici po svome povratku.

- Dijametralno suprotno od ovoga što sam vidio protiv Vukovara. Želim Osijek s više trke, s više traženja dubine, s većom željom, sve ono što nogomet traži... Ne možeš danas samo doći tu, Vukovar je stvarno odlična momčad, dugo na okupu s par odličnih pojedinaca i jako dobrim trenerom, pa ipak kada dođeš na turnir Blage Zadre mislim da bi trebao pokazati neko poštovanje. Ali, mi smo malo izgubili identitet i imamo dosta igrača koji to ne razumiju, tako da se nadam da će probati ispoštivati sebe. Najbolje od svega bio je rezultat - dodao je, prenose Sportske novosti.

A vremena puno nema. Za tjedan dana slijedi mu prva službena utakmica.

- Izgraditi momčad je najteže. Ne znam što se dogodilo, ne mogu to istraživati, nemam vremena, ali da ne djelujemo kao momčad najveći je problem. Niti smo kompaktni, niti smo dobri u pritisku, niti smo dobri na drugoj lopti. Istina, imali smo u petak onako malo brzinski teži trening, ali glupo je tražiti u tome alibi. Nekako mislim da je protiv Vukovara najveći problem bio motivacija... Sama priča o taktici u svlačionici s pomicanjem magneta ne vodi nigdje, a nemam baš ni puno vremena. Moram biti multipraktik - tri u jedan. Na terenu pričamo, radimo, usvajamo tehničko-taktičke detalje. A onda kada nešto malo pohvatamo svima će nam biti lakše. Možda svi skupa shvatimo gdje smo i što smo i konačno se trgnemo.

Ako je suditi po utakmici protiv Vukovara, do službene premijere na klupi Osijeka protiv Hajduka na Poljudu idućeg vikenda čeka ga “rudarski posao”. Još na promociji je rekao “ja sam se napatio da dođem ovdje, tako da ću igračima reći da im ne pada na pamet da se zezaju”.

- Ako ovako izgledaš, svejedno ti je protiv koga igraš, jasno da ne možemo igrati nogomet na ovakav način, bez obveze, bez poštivanja suigrača u bilo kojem smislu. Ako se ovako budemo ponašali, onda je bolje da ne trošimo devet sati vožnje do Splita. Ne sumnjam da ćemo mi sve to napraviti, ali dečki moraju shvatiti prvo neke životne postulate, a onda i trenera što traži. Ja ću probati sada ići s najjednostavnijim stvarima

Imenovanje Zorana Zekića izazvalo je pozitivnu reakciju navijača. Ne krije, godi mu prijem kojeg je doživio povratkom u rodni grad.

- Ne moram nikome dokazivati što meni ovaj klub znači. Stvarno me je bilo malo sram na što je sve to ličilo protiv Vukovara i ne želim više imati takav osjećaj. Sve što mi se događa u gradu otkako sam se vratio je veliki respekt od svih ljudi, ali ja isto tako znam što se od mene očekuje. Moraju biti i igrači toga svjesni, moramo jedni drugima pomagati i zajedno izaći na pravi put - zaključio je Zekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:25