StoryEditorOCM
Domaći nogomettrener osijeka

Zekić nije htio o brojnim greškama, ali na jednu se osvrnuo: Nisu sudili niti jedan prekršaj na Mierezu

Piše Gradimir Đukarić/ SN
4. ožujka 2024. - 19:55

Osijek je opet bio blizu i opet ostao daleko. I u drugoj utakmici ove sezone na Opus Areni pobjedu protiv Dinama ispustio je pobjedu u završnici, i drugi puta ove sezone Modri su zabili duboko u sudačkoj nadoknadi. I opet se govori o suđenju. Déjà-vu prethodne utakmice nakon koje se i šest mjeseci kasnije vuku repovi.

- Puno toga je frustrirajuće, ali tako ide u životu. Kada uđeš u rupu teško se iz nje izvući, ali kad se izvučeš onda sve ide na bolje. Svjestan sam ja svega. Nažalost, sezona nam je takva kakva jest i za sve se moramo ispatiti pošteno, a nekada nas ne nagradi do kraja. Protiv Dinama smo trebali biti nagrađeni pobjedom... I to s izraženom razlikom. Naravno, kada promašiš sve te šanse, uvijek postoji bojazan da se dogodi ono što se na kraju nama dogodilo... Jednostavno, takva je sezona, izgleda da moramo patiti u svemu i nikako da navučemo osmijeh na lice - prokomentirao je Zoran Zekić koji se napokon ima za što "uhvatiti".

- Ponosan sam na ekipu, nije bilo lako poslije ovih dana, a ja se nadam da će nakon ove utakmice uzeti malo hrabrosti i shvatiti da mogu igrati puno bolji nogomet i da možemo biti još bolji.

Promašaji su drugu utakmicu zaredom skupo koštali Osijek., pišu Sportske novosti.

- I ja sam bio napadač. Najgore se uplašiti ulaska u šansu. moraš inzistirati na tome, raditi i nadati se da će te krenuti. Gol je nekada najteže zabiti.

Priznao je trener Bijelo-plavih kako je utakmica protiv Dinama bilo najbolje izdanje momčadi otkako se vratio na klupu.

- S obzirom na snagu protivnika definitivno je najbolja utakmica. U pripremi uvijek misliš da si napravio sve dobro, ali zaista je tako i ispalo. Naravno da me ne veseli zadnjih sedam-osam minuta iako ne znam zašto je bilo osam minuta nadoknade. Psihički je nas dosta poljuljalo, a Dinamo podiglo - kazao je Zekić koji je u rukavicama prokomentirao suđenje i opisao ga na primjeru Miereza.

- Ramon nije uspio zaslužiti niti jedan prekršaj. To je raritet da se ne dosudi niti jedan prekršaj nad napadaču...

Da, to je nevjerojatan podatak i iz perspektive Mierezove igre i zbog načina na koji se protivnički braniči nose s njim. A kada je Argentincu pukao film samo je još napravio štetu. Dobio je žuti karton zbog čega ga neće biti na Rujevici idućeg vikenda.

- Nemamo što tajiti, u utakmicama u kojima smo bili bez njega život nam je bio jako težak tako da moramo pronaći neko rješenje. Imam nešto u glavi i nadam se da ćemo to i ostvariti i pronaći čovjeka koji će biti i energetski i kvalitetom na njegovoj razini - dodao je trener Bijelo-plavih.

Nije se Zekić osvrnuo na potencijalno nedosuđeni kazneni udarac za njegovu momčad nakon što je Theophile u infarkt završnici odgurnuo Matkovića s leđa u gol šansi, ali ni na najsporniji detalj koji se dogodio u 87. minuti. Ristovski je udario Nejašmića, na snimci se to jasno vidi, ali niti je dosuđen prekršaj za Osijek niti je nogometaš Dinama bio sankcioniran u najmanju ruku žutim kartonom.

Ako već sudac Pajač i njegov pomoćnik nisu vidjeli spornu situaciju na terenu, nevjerojatno je da ni u VAR sobi tu situaciju nisu vidjeli. Bez prekršaja i sankcije ostao je i Baturina koji je razbio arkadu Çokaju. Albanski je veznjak ostatak utakmice u kojoj je potvrdio kako će biti veliko pojačanje za Bijelo-plave odigrao s povezom preko glave.

Nakon turbulentnih dana i serije neuspjeha Zekić je dobio pravu reakciju momčadi.

- Nekada i nepoticajna atmosfera može izazvati nešto u tebi, naravno ako imaš karakter. Dosta smo razgovarali i zaista sam bio uvjerenja da ćemo biti dobri. I protivnik je bio motivirajući, atmosfera dobra, puno ljudi na tribinama. Daj Bože što više ovakvih dana.

Dobio je nakon dugo vremena Zekić i Domagoja Bukvića. Točno šest mjeseci, od Dinama do Dinama, prošlo je otkako je mladi nogometaš posljednji puta zabio.

- Dan prije utakmice rekao sam mu kako ga ni tata više ne bi stavljao u ekipu. A stavio sam ga jer sam znao da će biti dobar. Hvala Bogu zabio je gol.

Inače, Bukvić je u 80. minuti zbog bolnog lista napustio teren. Dan kasnije još uvijek je teško hodao.

A dobio je Zekić i potvrdu kvalitete mladih igrača na kojima Osijek gradi bolje sutra.

- Stvorili smo pregršt šansi, igrali s četiri-pet jako mladih dečki i to je ono što me veseli. Žao mi je jako što nije nagradilo Prekodravca i Matkovića da zabiju gol jer to bi bio stvarno veliki impuls za njih.

Osijek je osvojio bod protiv Dinama, a dan prije Lokomotiva je uzela sva tri protiv Slaven Belupa. Borba za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu pod uvjetom da klub s Kajzerice ne osvoji Kup, je otvorena. Bijelo-plave i Lokomotivu 11 kola prije kraja sezone dijele svega tri boda.

- Nakon ispadanja iz Kupa naravno da je četvrto mjesto cilj. Da će borba biti do kraja bit će, svaka iduća utakmica nama je bitna - zaključio je Zekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:01