StoryEditorOCM
Domaći nogometMAKSIMALAN FOKUS

Zekić ispalio zbog derbija s Hajdukom: ‘Svi stalno zivkaju i gnjave... Molim vas da nas pustite na miru!‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
3. studenog 2023. - 12:46

Iza Bijelo-plavih je pobjeda u Karlovcu i prolazak u osam najboljih momčadi Kupa, a ispred njih prvenstveno gostovanje u Gorici, u igri su nova tri boda kojima bi zadržali priključak za vrhom ljestvice, ali se istovremeno i mogli bodovno odvojiti upravo od idućeg suparnika. Ipak u Osijeku je glavna tema utakmica s Hajdukom koja se igra iduće srijede. U neku ruku i očekivano jer već u četvrtak je počela prodaja zaštićena ulaznica. I dan kasnije dolazeći na Opus Arenu vidjeli smo solidan red ispred blagajni. Zoran Zekić upozorio je kako je to "zamka" na koju se njegova momčad ne smije upecati. Gorica je u ovom trenutku prioritet, pogotovo jer je riječ o terenu na kojem se bijelo-plavi moraju namučiti za bodove i na kojem su tek dva puta slavili, pišu Sportske novosti.

- Kup smo prošli i to je najbitnije, možda o kvaliteti naše izvedbe nije ni mjesto ni vrijeme govoriti. Slijedi nam jako bitna utakmica moramo biti koncentrirani i puno bolji u nekim detaljima. Ali morat ću s dečkima malo popričati, svi su već u nekom fokusu na utakmicu protiv Hajduka, svi zivkaju, gnjave... Ja bih molio ljude da nas puste na miru, da se koncentriramo na svoj posao, a ne da pričamo o ulaznicama jer nije još vrijeme za to. Nadam se da ćemo se u Gorici koncentrirati protiv jednog jako dobrog protivnika koji ove sezone igra odličan nogomet. Zapravo, to je nastavak onoga što su radili proljetos. Ukazat ću momčadi na njihove kvalitete, pokušati pronaći neku manu i biti što bolji - kazao je trener bijelo-plavih.

U iduća dva dana morat će nekako zaštititi momčad od vanjskog utjecaja i ne dozvoliti joj da skloni fokus s iduće utakmice koja nije ništa manje važna od one koja će se igrati u srijedu.

- Ja ću igračima zabraniti da razmišljaju o bilo čemu drugom osim o utakmici protiv Gorice. A nije lako s obzirom na vanjske utjecaje. Svi zivkaju za karte. Razgovarat ćemo o tome, ali nema nitko pravo razmišljati o srijedi i Hajduku nego isključivo o Gorici. To je jedino normalno, sve drugo su budalaštine - poručio je Zekić.

Iza njega su tri utakmice i tri pobjede na klupi Osijeka, no očito sve još nije sjelo na svoje mjesto.

- To je kao kad u svome domu kreneš razgovarati i onda iz nekog najmanjeg detalja dođe nešto veliko. Te stvari ću ipak zadržati za svlačionicu. ima dosta detalja koje vidim kroz trening i utakmicu. Neću reći da nisam posve nezadovoljan, ali tražim još nekakve sekvence. Najjednostavnije, za neke igrače moram pronaći način da ih bolje iskoristim - kazao je.

Od svoje momčadi tražit će ono osnovno - stav na terenu i očekuje da će se Osijek postaviti puno bolje nego u Karlovcu.

- Moramo biti čvršći, agresivniji i kompaktniji nego što smo bili do sada. Neki detalji me jako, jako smetaju. Recimo da sam u Karlovcu vidio puno više discipline kod protivnika nego kod nas. A to je trećeligaška momčad. Ako oni mogu onda možemo i mi. Bitno je kako ćemo ući u utakmicu, da prepoznajemo igru, da vidimo koje stvari trebamo mijenjati i u kojem ćemo smjeru ići. Nadam se da ćemo biti ipak puno bolji - rekao je Zekić.

U tri utakmice Zekić niti jednu nije počeo s istih 11, čak je tri puta počeo u drugačijoj formaciji. Postavu koju će suprotstaviti Gorici dan prije utakmice nije bio spreman otkriti.

- Ja znam koja je početna postava, ali sad imamo još jedan trening i ne daj Bože da se netko ozlijedi. Koliko puta mi se dogodila situacija da kažem sastav i onda nekoga zaboli zub i ne igra. Bit ću stereotipan u odgovoru, imena nisu bitna, važno je da igramo kao momčad - kazao je trener bijelo-plavih.

Ono što je, međutim, sigurno je kako u Gorici sigurno neće zaigrati ni Mijo Caktaš ni Ivan Fiolić koji su zbog ozljeda propustili Kup utakmicu protiv Karlovca. Iako su prve prognoze bile optimistične, dvojac će morati preskočiti i Goricu, a kada će se opet naći u kadru teško je reći.

- Nije dobro... Ništa se nije promijenilo. Mijo je i dalje ukočen, Fiolić ima problema s petom koja prenosi bol u tetivu tako da njih dvojica neće biti u kadru. Ali kako je tako je, povukli smo nekoliko mlađih igrača iz juniora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:55