StoryEditor

Zec u Turskoj, Genclerbirligi dolazi po Buljata i Strinića!

Piše PSD.
19. svibnja 2010. - 11:34

Genclerbirligi, Šibenik i Ermin Zec postigli su dogovor oko transfera spomenutog mladog napadača u Tursku.

Zec i njegov impresario Miralem Kezić uz posredovanje menadžerske agencije “Playmaker” nakon dva dana razgovora u Turskoj postigli su usmeni dogovor o promjeni kluba, te bi isti uskoro trebao biti prebačen na papir.

Zec bi već danas (eventualno sutra) trebao krenuti prema Turskoj, točnije Ankari gdje će potpisati ugovor za svoj novi klub čime bi konačno prekinula duga saga oko transfera igrača sa Šubičevca u najjače hrvatske klubove ili inozemstvo.

Vjeruje se kako je ukupna vrijednost transfera nešto viša od dva milijuna eura koje će podijeliti klub i igrač. Šibenčanima će njihov dio kolača zbog teške financijske situacije koja je kulminirala bojkotom igrača na kraju sezone dobro doći za podmirenje dugovanja i slaganje igračke križaljke za novu sezonu.

Mladi 22-godišnji napadač bio je velika želja njemačkog trenera Thomasa Dolla, prvo u nizu pojačanja kojima bi se klub trebao vinuti u gornji dom turske lige.

BiH-reprezentativac sa desetoplasiranom momčadi turskog prvenstva trebao bi potpisati četverogodišnji ugovor, a po sezoni bi trebao zarađivati oko pola milijuna eura.

Bilo je govora kako bi Zec ipak mogao u Hajduk kojem bi bio veliko pojačanje, no od toga neće biti ništa. Zec će u klub za koji je svojedobno igrao sada već bivši hajdukovac Josip Skoko, a za koji su prošle sezone nastupali Jurica Vranješ i Ivan Radeljić.

- Genclerbirligi je bio najkonkretniji i najbrži. Temeljem velikih očekivanja Genclerbirligija postignut je dogovor između igrača i klubova - potvrdio je i menadžer “Playmakera” Tomislav Nakić koji je još jednom potvrdio kako turski prvoligaš ne namjerava na ovome stati što se tiče pojačanja iz HNL-a.

Sljedeća meta su u kontekstu Genclerbirligija već spominjani Hajdukovi reprezentativci Ivan Strinić i Jurica Buljat, a potom i još nekolicina igrača iz drugih država, Bugarske, Albanije... Pogotovo je Doll slab na lijevonogog Strinića.

- Sada Genclerbirligi želi dvojac Hajduka Strinića i Buljata. Ukoliko sve bude u redu kroz nekoliko dana ćemo krenuti u pregovore s Hajdukom - najavio je Nakić.

i. mikuličin, f. vulas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 14:51