StoryEditorOCM
Domaći nogometgdje će hrvatska?

Ždrijeb Eura još nije održan, a već je poznato koje skupine imaju ‘lakši‘ put, evo i razloga

Piše SPORT SD
28. studenog 2023. - 11:16

Ždrijeb za Europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Njemačkoj sve je bliže. U subotu 2. prosinca u Hamburgu Hrvatska će doznati suparnike u skupini.

Zasad jer poznat 21 sudionik završnog turnira, a još tri će dati play-off koji se igra u ožujku (na osnovu rezultata u Ligi nacija). Hrvatska će se u ždrijebu naći u trećem potu, s reprezentacijama Nizozemske, Škotske, Slovenije, Slovačke i Češke, što znači da se s njima ne može susresti u grupnoj fazi turnira.

Uz domaćina Njemačku, u prvom potu su još i Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska, u drugom se nalaze Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija, a u četvrtom su zasad sigurni Italija, Srbija i Švicarska, dok će se za preostale tri pozicije boriti Poljska, Wales, Estonija, Izrael, BiH, Finska, Ukrajina, Island, Gruzija, Grčka, Kazahstan i Luksemburg.

Prije nego ždrijeb odluči tko će s kim u skupinu X stranica Football Meets Data ukazala je na to kako je najbolje biti smješten u skupinu B ili skupinu E, i to iz dva razloga:

1. Pobjednici ovih skupina igraju protiv trećeplasirane ekipe.

2. Drugoplasirani igraju protiv drugoplasiranog iz skupine s kojom se križaju (odnosno ne s pobjednicima skupina).

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina proći će u nokaut fazu natjecanja Europskog prvenstva, točnije osminu finala, baš kao i četiri najbolja trećeplasirana sastava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 18:21