StoryEditorOCM
Domaći nogometŠUTIO JE I VAR

Zbog iste stvari u Brazilu je sviran penal, ali na Maksimiru nije: Kolarić oštetio Dinamo zbog nevjerojatne situacije

Piše Vito Tomas/SN
5. veljače 2024. - 15:55

Dinamo je na Maksimiru u 21. kolu Supersport HNL-a pobijedio Goricu 2:0. Činilo se da će to napokon biti utakmica bez ozbiljnijih sudačkih previda, no situacija iz 41. minute sugerira drugačije.

Naime, nakon kornera iz kojeg je lopta sletjela ravno u ruke Ivana Banića, golman Gorice krenuo je lagano koračati prema naprijed, izviđajući gdje će uputiti loptu, dok je za to vrijeme njegov suigrač Dino Štiglec prolazio pokraj njega i neobjašnjivo loptu dodirnuo rukom, pišu Sportske novosti. Teško je reći što je bilo u glavi igrača Gorice, možda je htio samo potapšati suigrača, a Dinamo je po svemu sudeći oštećen.

Scena je to koju su predvidjeli glavni sudac Patrik Kolarić, suci u VAR sobi, ali i većina gledatelja kojima je ovaj detalj u oko upao tek nakon videa objavljenog nakon utakmice.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Nadovezujući se na ovo, iz Brazila upravo jutros stiže snimka sličnog karaktera, ali drugačijeg ishoda. U susretu ABC-a i Maranhãoa gosti su u 95. minuti imali prednost od 2:1 i bili na rubu trijumfa. Tada, nakon lopte koja je završila u sigurnim rukama golmana ABCa Moisésa, njegov suigrač Yann Baldez dolazi do golmana i od sreće umjesto njega potapša - loptu.

Sudac je dosudio jedanaesterac na šok i nevjericu gostujućih navijača, koji su još procesuirali što se uopće dogodilo. Iako je Moisés prvotno obranio udarac Javiera Parragueza, čileanski je napadač pogodio iz odbijene lopte i donio bod svojoj momčadi.

Prava je rijetkost da u istom danu vidimo dvije gotovo podjednake, a tako rijetke, specifične situacije. No možda su upravo ‘nogometni bogovi‘ htjeli da dočekamo kontrapunkt situacije iz Maksimira, da vidimo kako u dalekom Brazilu takve situacije ne prolaze ispod oka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:53