StoryEditorOCM
Domaći nogometnovi izazov

Završila mu posudba u Hajduku, ali nije siguran ostaje li u Fiorentini, poznati insajder tvrdi da su tri kluba u igri

Piše SN
20. srpnja 2024. - 21:33

Završetkom posudbe u Hajduku, Josip Brekalo vratio se u Fiorentinu. Iako je novi sportski direktor Bijelih, Nikola Kalinić, jasno poručio da bi ga volio zadržati u klubu, 26-godišnji krilni napadač splitskom se klubu uljudno zahvalio i u više navrata poručio da će, s obzirom na fazu karijere u kojoj se nalazi, priliku ipak tražiti u Italiji.

I za Brekala je nova epoha s Violama zasada vrlo dobro počela. Novi trener Raffaele Palladino mu je odmah dao priliku, u prijateljskom susretu protiv Reggiane (4:0) igrao je svih 90 minuta i skupio jednu asistenciju. Međutim, već danas, ako je suditi po talijanskom insajderu Gianluci di Marziu, stvari su se preokrenule za 180 stupnjeva.

Spomenuti izvor tvrdi da će povremeni Vatreni vjerojatno napustiti Fiorentinu, ali da neće napustiti ‘Čizmu‘. Naime, Brekalo se našao na radaru tri talijanska kluba, Parme, Genoe i Monze, koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima. Brekalo je s Fiorentinom ugovorno vezan do ljeta 2026., a nije poznato, dođe li do transfera, bili Brekalo išao na novu posudbu ili bi i službeno napustio Viole.

Brekalo je, osim za Fiorentinu, igrao i za Dinamo, Wolfsburg, Stuttgart, Torino i Hajduk. S Bijelima je u protekloj polusezoni zabilježio 16 nastupa, osam pogodaka i dvije asistencije, a sada s 26 godina na leđima traži novi procvat u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:18