StoryEditorOCM
Domaći nogometTrg je gorio

Zanimljivo je bilo na proslavi, Petković pozdravio bivše čelnike Dinama i zaradio zvižduke

27. svibnja 2024. - 06:49

"Imamo danas Dinamo, imamo ga zauvijek. Vi ste najbolji navijači na svijetu, a ovo su najbolji igrači na svijetu", rekao je predsjednik Dinama Velimir Zajec pred mnoštvom navijača na proslavi titule prvaka na središnjem zagrebačkom trgu.

Pred više desetaka tisuća navijača, nogometaši zagrebačkog Dinama su na Trgu bana Josipa Jelačića proslavili 35. naslov u klupskoj povijesti, pri čemu 25. u Hrvatskoj.

Zagrijavanje za proslavu krenulo je u popodnevnim satima ispred stadiona Maksimir. Po završetku utakmice Dinamo - Rudeš, na maksimirskom travnjaku je održana ceremonija dodjele pehara i medalja, a zatim se slavlje preselilo na središnji zagrebački trg. Nogometaši Dinama su do "Jelačić placa" stigli u otvorenom autobusu probijajući se kroz mnoštvo navijača.

Tisuće navijača dočekalo igrače Dinama na Trgu bana Jelačića za proslavu naslova

Trg je "gorio" od brojnih baklji, raketa i raznih pirotehničkih sredstava, a potpuno ludilo je nastalo u trenutku kada su Bruno Petković i Arijan Ademi na pozornicu poslagali pobjedničke pokale, a Pips, Chips & Videoclips zapjevali "Dinamo ja volim".

image
Damjan Tadić/Cropix

"Nije bilo lako, ali na kraju smo uspjeli, osvojili smo dvostruku krunu, to je jedino važno. Hvala vam na ovakvom dočeku, ispunio mi se san, da u gradu u kojem živim dođete u ovakvom broju. Zahvaljujem vam se u ime cijele momčadi," kazao je s pozornice trener Sergej Jakirović koji je poveo pjesmu "Nebo se plavi".

Navijačima se obratio i Bruno Petković koji je pozdravio i bivše čelnike Dinama Mirka Barišića i Vlatku Peras zaradivši brojne zvižduke.

"S obzirom da ove godine Dinamo i svi navijači okrećemo stranicu. Mislim da ono što smo dobili s novom upravom, sada svi živite Dinamo. Jedan pozdrav za gospodina s kojim nisam imao doticaj i uopće nismo bili dobro, ali je dao za Dinamo puno, Mirko Barišić. Drugi pozdrav za mladu damu koja je Dinamu dala više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras. Pozivam navijače Dinama da budu gospoda i da se zahvale svima što su napravili za Dinamo," kazao je Petković, te nastavio "Pozivam Velimira Zajeca da povede novu upravo i Dinamo prema jednom boljem sutra," rekao je Petković, a nakon zvižduka uslijedio je uzvik oduševljenja.

image
Damjan Tadić/Cropix

Navijačima se obratio i Arijan Ademi.

"Hvala što se došli u ovakvom velikom broju. Slažem se sa svime što je rekao Petković jer to je veličina. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da ne bude ovakav stresan kraj," poručio je Ademi.

Pjesmu je poveo i japanski igrač Takuya Ogiwara, koji je zapjevao hit Prljavog kazališta, "Marina".

Dinamo je u Hrvatskoj osvojio ukupno 50 trofeja - 25 naslova prvaka, 17 Kupova i osam Superkupova. Međutim, ovo je bila tek treća "trostruka kruna" nakon sezona 2006/07. i 2010/11. Dodajmo i kako Dinamo nikad prije ove sezone nije uspio igrati europsko proljeće i uzeti trostruku krunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 08:48