StoryEditorOCM

Zanimljiva suradnja u Kaštel Gomilici: ŽNK Marjan i GOŠK pokreću zajedničku školu nogometa za djevojčice, prvu takvu u Hrvatskoj

Piše PSD.
3. rujna 2020. - 17:02

Ženski nogometni klub Marjan iz Splita i nogometni klub GOŠK iz Kaštel Gomilice sklopili su ugovor o suradnji, odnosno zajedničkoj školi nogometa za djevojčice. To je u Hrvatskoj, što se tiče suradnje muških i ženskih klubova, prva suradnja takve vrste i mogla bi pokrenuti brojne klubove da krenu istim putem.

- U sklopu GOŠK-a pokrećemo školu nogometa za djevojčice od 7 do 15 godina. Treninzi započinju 7. rujna na terenima GOŠK-a, vjerujem da je ovo prvi korak prema formiranju ženske sekcije našeg kluba. ŽNK Marjan će za početak dati svoju trenericu, koja će raditi s djevojčicama, a nakon što djevojčice koje treniraju u našem klubu prođu dob za igranje svoju karijeru mogu nastaviti u Marjanu. U Kaštelima ima niz djevojčica koje se žele baviti nogometom, GOŠK im je ovim potezom to i omogućio - kazao je sportski direktor GOŠK-a Ivan Periš.

Marjanova predsjednica Matea Bešlić, najmlađa predsjednica nekog kluba u Hrvatskoj, oduševljena je suradnjom s GOŠK-om.

- Širimo se van Splita, naš klub ima puno djevojčica koje treniraju, Marjanova škola nogometa jedna je od vodećih u Hrvatskoj. Na ovaj način spojili smo muški i ženski nogomet u dva različita kluba, curama omogućili da treniraju ono što vole. Sigurna sam da će u Kaštelima biti veliki odaziv za treningom i da je ovo dobar put. Ovakav oblik suradnje kao s GOŠK-om kojem zahvaljujem na suradnji koja će, sigurna sam, dati ploda, pokušat ćemo napraviti i s još nekim klubovima u Županiji - kazala je Bešlić.

Za sve prijave i informacije o početku treninga na raspolaganju su trenerica Marjana Tamara Benković (097/6594541) i Pero Sunara (GOŠK, 095/9136495).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 17:37