StoryEditor
Domaći nogometna novom poslu

Zambija ima hrvatski stožer: Aljoša Asanović povući će za sobom u Afriku svoga prijatelja i suigrača, slavnog vratara Hajduka i reprezentacije

1. siječnja 2022. - 11:03

Aljoša Asanović povući će za sobom u Afriku i svoga prijatelja i suigrača, slavnog vratara Hajduka i reprezentacije Tonća Gabrića, točnije u Zambiju.

Asanović i Gabrić ispisali su povijest Hajduka nastupima u Ligi prvaka u sezonu 94/95 kad su osvojili i duplu krunu s "bijelima", jedinu u Hrvatskoj za Hajduk, a čemu se Hajduk približava opet ove sezone, nakon više od četvrt stoljeća.

No, dok se to ne dogodi Gabrić i Asanović staju upisani kao osvajači jedine takve duple krune u Hajduku (u Jugoslaviji Hajduk je osvojio dvije duple krune, u sezonama 73/74 i 74/75).

Uglavnom, Aljoša Asanović, izbornik nogometaša Zambije dovodi u stožer i Tonća Gabrića koji će se baviti treniranjem vratara te afričke zemlje.

Time se nastavlja tradicija da Hajdukovi treneri rade u Africi, posebno učitelji vratara, sjetimo se još davnih sedamdesetih kad je Vladimir Beara radio u Kamerunu i govorio kao prorok da se Hajduk treba osnažiti igračima sa Crnog kontinenta jer u njima leži budućnost baluna.

Možda Asanović i Gabrić predlože Hajduku kakvog svog pulena iz Zambije, dapače...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 17:20