StoryEditorOCM
Domaći nogometKakva pegula

Zaista nema sreće, strijelac najpoznatijeg Hajdukovog gola na Poljudu u zadnjih 15 godina slomio stopalo u 90. minuti

28. rujna 2023. - 19:52

Ante Vukušić (32) ozlijedio se u utakmici šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Grobničana i Varaždina 0:0 (3:5 s 11m). Nekadašnji kapetan Hajduka stradao je u 90. minuti utakmice u kojoj je njegov Varaždin tek nakon ruleta udaraca s bijele točke eliminirao člana SuperSport 2. NL i izborio iduću rundu. Vukušić je stradao u jednom srazu, dobio je udarac i slomljene su mu dvije koščice u stopalu.

- Osjetio sam da je nešto kvrcnulo. Jedna je kost slomljena, a druga je napuknuta. Sreća u nesreći je da nema pomaka. Nosim longetu i trebao bih se vratiti nogometu za četiri do šest tjedana – kazao nam je Vukušić koji tijekom karijere nije bio baš miljenik sreće.

U jednom dijelu karijere imao je velikih problema s plućima, mučio se na utakmicama, treninzima, a da to uopće nije ni znao. Otkriveno je to tek kada je igrao u Rusiji. Pluća je potom operirao nakon čega je dugo morao pauzirati.

- Tri-četiri godine sam igrao praktično bez jednog plućnog krila. Stradao sam u jednoj prometnoj nesreći koju sam imao mnogo ranije, dobio valjda udarac zbog kojeg je došlo do oštećenja pluća, koja su ‘puštala‘ zrak. No, tek godinama kasnije se to otkrilo. I sada imam tu fotografiju snimke mojih pluća na mobitelu. Jedno plućno krilo mi je bilo normalne, bijele boje, a drugo potpuno crno – pričao nam je o tome u jednom intervjuu Vukušić.

Ova stanka će ipak biti mnogo kraća. Stigla je u nezgodno vrijeme, taman kada je hvatao kontinuitet nastupa, ali tijekom jeseni bi se trebao vratiti na travnjak.

- Ništa strašno, s obzirom na ono što sam sve prošao ovo je sitnica – rekao je Vukušić.

Iskusni Vukušić dres prve momčadi Hajduka nosio je od 2009. do 2012. godine, a u 109 službenih utakmica za splitski klub zabio je 47 pogodaka. Najpoznatiji je svakako onaj koji je na isteku sudačke nadoknade zabio Anderlechtu za 1:0 pobjedu Hajduka na Poljudu 2010. godine u grupnoj fazi Europske lige. Tada se stadion tresao od slavlja, a sam Vukušić je od strane tv komentatora Drago Ćosića dobio nadimak ‘Sinjski dijamant‘ (‘Vukušiću Ante, sinjski dijamante‘). Zanimljivo, baš za dva dana bit će 13. godišnjica odigravanja tog susreta.

U idućoj rundi kupa, u osmini finala, Varaždin će ugostiti Istru 1961.

image

Ante Vukušić slavi gol Anderlechtu

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:47