StoryEditorOCM
Domaći nogometbravo, majstori

Vuškovića prvo šokirala odluka o četiri godine suspenzije, a onda i njegovi suigrači; ovo im nikad neće zaboraviti

Piše Sport SD
2. rujna 2024. - 15:48

Da nisu samo od praznih riječi nego od konkretnih dijela pokazuju iz HSV-a u svakoj sekundi teških trenutka koje prolazi Mario Vušković. Uvjereni u nepravdu prema bivšem hajdukovcu pokazali su to više puta. Ponajviše otkako je šokantnu odluku donio CAS suspenzijom od četiri godine zbog dopinga, što bi značilo da nogomet ne može igrati do 2026. godine. 

image
Axel Heimken/Dpa Picture-alliance Via Afp

Težak je ovo period za 22-godišnjeg Splićanina koji dobiva podršku sa svih strana, a ona najveća dolazi od suigrača iz HSV-a. Samo tijekom utakmice proteklog vikenda cijeli stadion je skandirao njegovo ime, igrači su nosili ponovno natpis ‘free Vušković‘, a napadač Robert Glatzel slavio je gol s majicom na kojoj je bio broj 44 koji nosi Vušković. HSV je slavio u subotu u utakmici protiv Münstera s 4:1, a onda su pobjedu odlučili proslaviti ni manje, ni više nego u Splitu.

Naime, trener Stefan Baumgart je dao momčadi slobodno, a oni su nakon utakmice iznenadili Marija Vuškovića i doletjeli u Split, javlja Bild, te su večerali u restoranu Makarun u ambijentu Dioklecijanove palače:

Emotivna fotografija HSV-a

Kako piše Bild, došli su pružiti podršku još jedno Mariju i njegovoj obitelji u ovim trenucima, a uz to su se počastili dalmatinskim specijalitetima. 

Iz Hamburga su u Split stigli igrači Sebastian Schonlau, Ludovit Reis, Bakery Jatta, Ransford Königsdörffer, Jonas Meffert, Robert Glatzel i Miro Muheim. Također su bili i kondicijski trener Daniel Müssig, rehabilitacijski trener Sebastian Capel kao i momčadski liječnik Götz Welsch i analitičar igre Eduard Riesen

Ovaj emotivan trenutak i posjet igrači su dokumentirali i fotografijom koju je objavio Mario na svom Instagram profilu uz srce i natpis ‘family‘. Pokazali su tako još jednom u HSV-u koliko im je stalo do Vuškovića i da dokaže svoju nevinost, a u tome su mu ostali minimalni pravni koraci. Još nije poznata sudbina Vuškovića u tom smislu, ali sigurno je da ovakvu gestu suigrača neće nikad zaboraviti. 

image
Arne Dedert/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 10:56