StoryEditorOCM
Domaći nogometžestoki odgovor

Vrije u Zadru, Reno Sinovčić nam objasnio zašto je ‘provalio‘ u svoj prostor: Dukić ‘pere‘ svoj ego mojim imenom

Piše Dražen Žura
27. kolovoza 2024. - 14:24

Na Stanovima je zakuhalo, onoga trenutka kad je u medijima osvanula priča kako je Reno Sinovčić, provalio u prostorije HNK Zadar te ispred njih postavio zaštitare! Za one koji nisu dovoljno upoznati s ‘predmetom‘ valja kazati kako se Sinovčić prije nekoliko mjeseci na temelju pravno valjanih ugovora uknjižio na nekretninu o kojoj je riječ....

- Ovdje se radi isključio o mirnoj reintegraciji, kao što je svojedobno Hrvatska preuzela kontrolu nad Istočnom Slavonijom. I ništa drugo nije u pitanju, uostalom još nisam čuo da netko provaljuje u svoje prostorije kako bi došao u posjed iste – kazao je Sinovčić i nastavio priču o tome što je sve napravio u prethodnom razdoblju za HNK Zadar i koja je opcija danas i sutra na stolu kluba...

Dostavljen ugovor

- Cijelo vrijeme su slobodno mogli koristiti prostorije, na stol im je dostavljen ugovor u kojem stoji kako sve o čemu pričamo mogu upotrebljavati normalno za iznos od jednog eura za razdoblje od godinu dana. Podcrtavam, najam je jedan euro! Jesam li korektan? - pita se Reno kojeg smo zamolili može li pojasniti razloge zbog kojih klub ne želi staviti potpis na spomenuti ugovor...

- Ne žele potpisati ugovor jer im je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić rekao da će im društvenim novcima napraviti ono što im treba, dakle, svlačionice i sve ostalo potrebno prema licenci. Uz njegov savjet da s Renom nemaju posla. Ne znam iz kojeg razloga Dukić ‘pere‘ svoj ego mojim imenom, niti me zanima hoće li im pripremiti kontejnere ili moguće je neke viseće svlačionice, o tome neka on misli. Ono što želim da javnost zna jest činjenica da svi zaposlenici kluba, igrači, treneri i ostali slobodno mogu ulaziti u prostorije, iako su predali ključeve i usput vratili ponuđeni ugovor - veli Reno dotaknuvši se još nekih detalja vezanih za predmetnu nekretninu.

image

Stadion Stanovi, scena iz 2008.

Vladimir Dugandžić/Cropix

- HNK Zadar postoji tek dvije ili tri godine, manje je bitno od činjenice da je u veljači ove godine bivši vlasnik nekretnine odradio razgovor s vlasnikom, odnosno Gradom Zadrom, međutim, gradonačelnik Dukić nije želio iskoristiti zakonsko pravo, odnosno, prvenstvo prvokupa. Iza svega pojavila se moja firma, uredno je plaćeno i provedeno kod nadležnih službi. Doista, moram ponovno naglasiti, čude me tvrdnje kako sam provalio u svoje prostorije! Ako gledamo iz perspektivne Marka Ivančića, govori se i piše, suvlasnika HNK Zadar, koji dolazi iz uređene zemlje Australije, ulazak u vlasništvo je neotuđivo pravo. Zato kao čovjek, gospodinu Ivančiću zahvaljujem što je na jednom neformalnom sastanku ljudi koji znaju sve o ugovorima, vlasničkim i posjedovnim listovima rekao kako se u Australiji za ometanje nečije nekretnine dekretom ide u zatvor – zaključio je Sinovčić.

Gdje će igrati?

Oprečne su pak informacije oko toga gdje će HNK Zadar odigrati svoju prvenstvu utakmicu 3.HNL skupine -jug, protiv biogradskog Primorca. Prema rasporedu, Zadrani su trebali biti domaćini, međutim, navodno je dogovorena zamjena, pa bi se utakmica trebala igrati u Biogradu na Moru.

Jedan od zaposlenika HNK Zadra Jurica Buljat, dakako kao i ostali bio je zatečen onim što se dogodilo....

- Ne znam što bih rekao, ako je to vlasništvo Rena Sinovčića on ima pravo raditi što hoće s onim što je njegovo. Zatečeni smo jer je pred vratima prvo kolo, međutim, prema onome što znam, kakvo je sada stanje, uvjeren sam da ćemo svaku utakmicu od prve do posljednje igrati i nastaviti funkcionirati na Stanovima. Treba stati na loptu i sačekati dan ili dva, kako bi se vidjelo što će se događati – diplomatski je zaključio Buljat.

O svemu što je Sinovčić kazao obavijestili smo Grad Zadar kako bismo dobili valjani odgovor na iznesene tvrdnje, ali nam je iz Grada uljudno uzvraćeno da će se o svemu očitovati nakon objavljivanja članka. Očekivano, jer se moraju prikupiti valjane informacije od nadležnih gradskih službi, odnosno, mjerodavnih odjela.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:12