StoryEditor
Domaći nogometpotres na rujevici

Vodstvo Rijeke povuklo radikalan potez! Četvorica igrača potjerana iz prve momčadi i na njih se više ne računa, pale su i teške riječi

Piše Mateo Sučić/SN
13. studenog 2019. - 19:00

Potezi koje je Simon Rožman najavio neposredno nakon poraza od Dinama danas su dobili imena i prezimena, Zoran Kvržić, Roberto Punčec, Petar Mamić i Lorenco Šimić udaljeni su iz prve momčadi Rijeke, dobit će svog trenera i do rješavanja statusa trenirat će odvojeno od momčadi!

Tako glasi štura informacija s Rujevice koju prenose Sportske novosti, bez nekih opsežnih obrazloženja...

Nakon današnjeg sastanka klupske vrhuške spomenuti igrači pozvani su na razgovor (s Kvržićem je odrađeno telefonski budući da je s reprezentacijom) i priopćena im je klupska odluka.

Neki su, dakako, razočarani, navodno je bilo i teških riječi, što ne iznenađuje ako se zna da Punčec i Šimić nisu uopće igrali protiv Dinama, da je Kvržić odigrao samo prvo poluvrijeme, odnosno da je Mamiću ovo bio prvi nastup u HNL-u ove sezone.

Doduše, to može značiti i da su na naplatu stigli i neki njihovi raniji prijestupi (Punčec je imao sukob s Kekom nakon kojeg je ipak amnestiran, Šimiću i Mamiću je bivši stožer prigovarao kako je slavio pogodak protiv Hajduka...), ali i da je stručni stožer odlučio udaljiti one koje je iz nekog razloga smatrao remetećim faktorima u svlačionici.

Budući da je Rožman nakon utakmice protiv Dinama najavio sankcije, a pritom istaknuo da nije razgovarao s ljudima iz klupskog vodstva, lako je zaključiti da je čelništvo Bijelih čvrsto stalo iza trenera i njegove odluke.

- Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića, HNK Rijeka više ne računa na usluge igrača Roberta Punčeca, Petra Mamića i Lorenca Šimića. Iz prve momčadi je udaljen i Zoran Kvržić s kojim će se razgovor obaviti po njegovom povratku s reprezentativnih obveza. S obzirom da su svi spomenuti igrači ugovorno vezani s Klubom njihov status će se definirati tijekom zimskog prijelaznog roka - objavili su iz riječkog prvoligaša.

Kako će se cijela ova situacija odraziti na momčad vidjet ćemo u tjednima koji slijede, sigurno je tek da su na Rujevici povukli hrabar potez u traženju načina da probude momčad i vrate na pobjednički kolosijek. Naravno, to će nešto koštati i klupsku blagajnu, svi spomenuti igrači su najmanje do kraja sezone ugovorom čvrsto vezani za riječkog prvoligaša...

Umjesto Kvržića, s kojim će klupsko vodstvo razgovarati po njegovom povratku s reprezentativne akcije, novim dokapetanom momčadi imenovan je Franko Andrijašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. srpanj 2021 11:44