StoryEditorOCM
Domaći nogometususret euru

Vlašić otkrio na čemu je zahvalan Ivanu Juriću, istaknuo je i dva suigrača: ‘Mislim da je on najbolji stoper Serie A‘

Piše Dražen Antolić/SN
10. lipnja 2024. - 18:24

Josip Šutalo i Nikola Vlašić prvi su igrači koji su izašli pred novinare u Neuruppinu na press konferenciji hrvatske reprezentacije.

- U nedjelju smo malo kasnili, imali smo doček koji je bio odličan i neočekivan, sretni smo s time, smjestili smo se u kamp koji ima odlične uvjete - kazao je Vlašić, a Šutalo dodao:

- Iznenadili su nas navijači i dali nam do znanja kako će ovo prvenstvo izgledati, da ćemo se osjećati kao kod kuće.

Šutalo je odgovorio na pitanje vezano za izjavu da mu je idol Sergio Ramos.

- Rekao sam u jednoj izjavi da nemam idola, ali ako nekoga trebam izdvojiti to je Sergio Ramos, zbog stila igre i agresivnosti.

Vlašić je govorio i o španjolskoj reprezentaciji.

- Odlični su, jako su se pomladili, imaju tehničku kvalitetu i brzinu. Vrlo su okomiti, imamo maksimalan respekt prema njima i izborniku, povijesno nam je teško igrati sa Španjolcima, ali imamo kvalitetu odigrati dobru utakmicu protiv njih.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Koje su najveće prednosti Hrvatske u subotu?

- Imamo odlilčan spoj iskustva i mladosti. Igrači koji dolaze imaju jako visoku kvaltetu, a tu je 4-5 igrača svjetske razine koji su starosjeditelji. Svatko može donijeti nešto, a naše najveće kvalitete su stabilnost i momčadski duh - kazao je Vlašić.

Šutalo je na to rekao:

- Naše zajedništvo i iskustvo igranja velikih utakmica nam olakšava. Dokazali smo to proteklih godina.

Kako je izgledao oporvak, objašnjavao je Vlašić.

- Oporavak je bio težak. Trenirao sam dva puta dnevno, radio terapije po cijele dane do 30. svibnja i priključenja reprezentaciji. Od jutra do mraka je bio fokus na tome, ali odmah sam u reprezentaciji trenirao s ekipom. Spreman sam, u dogovoru s klubom nisam igrao sa Sjevernom Makedonijom, ali potom sam igrao s Portugalom, osjećam se odlično i spreman sam.

Šutalo je u subotu prvi put igrao s Pongračićem u tandemu.

- Osjećao sam se super, kao da dugo zajedno igramo. Nije bilo nejasnoća, dobro samo se nadopunjavali, a to sam rekao i kad sam igrao s Erlićem.

image
Ante Čizmić/Cropix

Obojica imaju iskustva, nije im prvo veliko natjecanje.

- Svako natjecanje, pogotovo ovakvo, dosta je važno. Osjećamo pozitivnu nervozu, uvijek postoji ta mala doza - rekao je Šutalo, a Vlašić dodao:

- Moje prvo natjecanje je bio Euro u vrijeme Covida, a drugo daleko u Kataru. Ovdje mogu doći prijatelji zbog čega sam smireniji.

Vlašić je odigrao drugu sezonu u Torinu. Kako gleda na te dvije sezone?

- Za svakog nogometaša jako je velika stvar da prođe talijanski nogomet, Mislio sam da znam dosta o nogometu, a tamo puno toga naučiš taktički. Jako sam zahvalan Ivanu Juriću koji me puno toga naučio. Žao mi je što nije više u Torinu, a ja imam ugovor još tri godine. Moji suigrači talijanski reprezentativci Boungiorno i Bellanova su jako dobri, izdvojit ću ih među Azzurrima, pritom je Boungiorno najbolji stoper u Serie A.

Šutala nisu štedjeli nizozemski mediji.

- Svaki početak je težak, to mi je prvi odlazak van. Nismo bili najbolje posloženi u klubu, dosta je došlo mladih igrača. Bio sam na udaru kritika, prije sam uglavnom dobivao pohvale pa se s time nisam susretao. Bilo mi je teško nositi se s time, ali znao sam svoju kvalitetu, pred kraj sezone je bila bolja moja igra kao i cijela ekipa, pa sam zadovoljan na kraju - zaključio je Šutalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:25