StoryEditorOCM
Domaći nogometpark ‘skojevaca‘

Veliki remont braće Žužul, Split se vraća, a novi trener je unuk Tomislava Ivića: ‘Ovo je didin klub, emocija je jaka‘

Piše S. A.
17. lipnja 2023. - 16:17

Unuk ide didovim stopama. Ne, nije u Anderlechtu ili Ajaxu ili Portu. Pomalo. Roko Kurtović je novi trener nogometaša Splita, ‘crvenih‘ iz Parka mladeži, a dida je - Tomislav Ivić. Ne treba vam to zacijelo ni spominjati, ali ako netko ne zna eto mu još jednom.

Veliki šjor Ivan, najveći, nije imao sinove da ga slijede trenerskim putem, ‘samo‘ kćerke, Denizu i Majdu, ali zato njegovom stazom kreće unuk Roko. Kurtović. Otac Nenad, majka Deniza.

Radio je Roko Kurtović kao trener u mlađim kategorijama Hajduka, pa se okušao prošlog proljeća i kao trener Uranije, pokušao je u Baškoj Vodi nemoguće, da ih izbavi s posljednjeg mjesta i doista je to bila nemoguća misija. Ostali su posljednji, valjda u tome ne bi uspio ni Rokov dida... Uraniju je k tome kaznilo jedan bod, oduzeli im punat na kontu i to im je pofalilo na kraju u utrci ka nedostižnom ostanku.

Ispala Urania, a ‘crveni‘ iz Parka mladeži su sad posegnuli za trenerom Kurtovićem nakon što su i sami imali tešku sezonu u četvrtom rangu natjecanja i jedva ostali u toj istoj ligi iz koje je ispala baš Urania.

Život često piše romane, evo Kurtovića sad u Splita, bilo bi drago šjor Iviću vidit unuka u crvenoj trenerci pokraj Turske kule.

Kurtović nam kaže:

- Pozvali su me iz Splita, Slaven Žužul, žele novu priču, pozitivnu energiju, vraćat klub gdje je nekad bio. Pokušat ćemo napravit remont momčadi i u Parku mladeži okrenut novi list. Emocija je posebna, jer dida je moj krenuo odavde, njemu je Split prvi klub, pa me to posebno motivira za dokazivanje - rekao nam je 40-godišnji Kurtović.

Roko je trener već sedam godina, ali tek je zaplovio seniorskim vodama i nakon epizode u Uraniji došao je u Splita.

Roko je svojedobno bio i aktivni nogometaš, igrao u mladim uzrastima Hajduka, pa u Uskoku, Mosoru, u GOŠK Dubrovniku, ozljeda ga je rano zaustavila, prebacio se u trenere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:50