StoryEditorOCM
Domaći nogometdoping afera

Velika vijest za Vuškovića! Sud uvažio zahtjev njegovih odvjetnika, poznati stručnjak stao u obranu bivšeg hajdukovca

Piše SPORT SD
8. prosinca 2023. - 13:16

Borba Marija Vuškovića za dokazivanjem nevinosti u slučaju u kojem je optužen za korištenje dopinga dobila je veliki "poguranac".

Naime, Abendblatt donosi vijest da je Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažio zahtjev Vuškovićevih odvjetnika da među dokaze uvrsti i slučaj australskog atletičara Petera Bola, koji je dokazao da je njegov test na eritropoetin (EPO) bio lažno pozitivan.

Bviši igrač Hajduka, a danas član HSV-a, optužen je za korištenje iste supstance, a iako je Svjetska antidopinška agencija (WADA) zatražila da se Bolov slučaj ne uzme u obzir kao relevantan i usporediv, CAS se složio s Vuškovićevim odvjetnicima i prihvatit će ga kao dokaz.

David Chen, stručnjak koji je bio Bolov savjetnik u njegovoj borbi za dokazivanje nevinosti, već je poslao dokumente svim stranama u slučaju i prisnažio tvrdnji da je Vuškovićev test lažno pozitivan. Zbog toga će iznošenje slučaja pred CAS-om, koje je trebalo biti održano početkom prosinca, biti odgođeno za neki drugi termin.

Podsjetimo, branič HSV-a je krajem 2022. optužen za uzimanje dopinga, a onda je u ožujku ove godine osuđen na dvije godine zabrane igranja, i to nakon što je odbio nagodbu po kojoj bi izbivao s terena godinu dana. On se na tu odluku žalio, a u slučaju da ona bude potvrđena, bit će suočen s četiri godine suspenzije.

Mnogi stručnjaci sumnjaju u presudu, jer je u cijelom procesu utvrđen niz nepravilosti i nelogičnih poteza, a ova odluka CAS-a sigurno će dati vjetar u leđa Vuškoviću i njegovom odvjetničkom timu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:23