StoryEditorOCM
Domaći nogometbriljirao dinamovac

Velika pobjeda Budimirovih momaka: mali Vatreni zabili čak sedam golova i napravili veliki korak prema Euru

Piše Niko Matičević/SN
12. listopada 2024. - 13:13

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo, koje će se 2025. održati u Albaniji, hrvatska u-17 reprezentacija je s uvjerljivih 7:0 svladala vršnjake s Farskih otoka. Ovom pobjedom, mladi Vatreni su napravili veliki korak prema prolasku u iduću kvalifikacijsku rundu, pišu Sportske novosti.

Momci koje vodi bivši trener juniora Hajduka, Marijan Budimir su odlično krenuli u susret i golom Pavla Smiljanića poveli u desetoj minuti. Samo sedam minuta kasnije, Patrik Horvat zabija za 2:0. Odlično prvo poluvrijeme zaključio je Niko Horvat u 40. minuti kada zabija za dodatno povećanje vodstva.

S obzirom na to da bi gol razlika mogla imati ključnu ulogu, Hrvatska nije stala u nastavku, već je do kraja napunila mrežu Farskih otoka. U 55. minuti Bruno Mišura zabija za 4:0. Petarda u mreži Farana pukla je u 63. minuti, kada je junak utakmice juniora Dinama i Monaca, Patrik Horvat zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Za 6:0 pogodio je Roko Vojvodić u 76. minuti, dok je konačnih 7:0 postavio Tino Kusanović u prvoj minuti sudačke nadoknade.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Nakon što je u prvom kolu remizirala (1:1) s domaćinom turnira Albanijom, Hrvatska je visokom pobjedom napravila veliki korak prema prva dva mjesta u skupini. U skupini je još Nizozemska, koja je u prvom kolu s također visokih 6:0 svladala Farske otoke. Ukoliko Nizozemci opravdaju ulogu favorita i svladaju Albaniju, oni će već uoči posljednjeg kola osigurati prolazak. Hrvatskoj bi tada u susretu s Nizozemskom bio dovoljan i bod.

U iduću fazu prolazi 28 najboljih momčadi. One će biti podijeljene u sedam skupina po četiri iz koje će samo pobjednici izboriti plasman na završni turnir.

image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 13:14