StoryEditorOCM
Domaći nogometslužbeno odlučeno

Velika novost u HNL-u: uvodi se nagrada kakva postoji u najjačim ligama Europe, sve s jednim ciljem

Piše Sport SD
20. srpnja 2024. - 11:54

Komisija za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza održala je sjednicu pred skorašnji početak nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige, piše HNS.

Sjednica je održana uz prisustvo dopredsjednika HNS-a i predsjednika Komisije za profesionalni nogomet Nenada Črnka, povjerenika SuperSport HNL-a Josipa Breznog, direktora marketinga Ante Cicvarića, predstavnike naslovnog sponzora natjecanja i vlasnika marketinških prava SuperSporta, na čelu s Goranom Đurićem, predstavnike vlasnika televizijskih prava Hrvatskog telekoma, Ivana Runje i Ivana Benca, te predstavnike hrvatskih prvoligaša.

Dnevni red se ticao osvrta na drugu sezonu pod novim ugovorom o televizijskim i marketinškim pravima, analize suradnje s Paninijem i Sorareom te predstavljanja ulaganja dobivenih sredstava u HUDL sustav (Wyscout), odnosno predstavljanja nove aktivacije izbora najboljih igrača mjeseca i sezone SuperSport HNL-a.

Individualna priznanja

Liga kreće 2. kolovoza i otvaraju je Dinamo i Istra susretom u petak, a dva dana kasnije Hajduk će ugostiti Slaven Belupo.

Ovaj novi format napravljen je po uzoru na najjače europske lige. Dakle praksa kakva postoji u Premier ligi, La Ligi, Serie A... uvodi se i u hrvatski nogomet.

Očekuje se da bi dodjela individualnih priznanja mogla donijeti dodatnu kvalitetu u domaći nogomet, možda i posebice kod igrača manjih klubova, koje prizanja uobičajeno zaobilaze. Na koncu svakog mjeseca u domaćem prvenstvu će se birati igrač mjeseca. Sukladno tome, na kraju sezone izabrat će se i najbolji igrač prvenstva.

Mjesečne individualne nagrade mogle bi tako biti dodatan motiv svim igračima.

Parovi 1. kola nove sezone SHNL-a:

2. kolovoza, 21:00: Dinamo - Istra
3. kolovoza, 21:00: Gorica - Varaždin
4. kolovoza, 18:50: Rijeka - Lokomotiva
4. kolovoza, 21:00: Hajduk - Slaven Belupo
4. kolovoza, 21:00: Osijek - Šibenik

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 13:32