StoryEditorOCM
Domaći nogometnakon potpisa

Velika ispovijest hrvatskog kapetana: ‘Nadam se da ću postati najtrofejniji igrač u povijesti Reala‘

Piše Hina
18. srpnja 2024. - 18:17

Hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji je produžio ugovor s Real Madridom na još godinu dana, poručio je kako se nada da će tijekom nadolazeće sezone postati najtrofejniji igrač u 122 godine dugoj povijesti kluba.

- Nadam se da ćemo osvojiti puno naslova i da ću postati igrač s najviše titula - izjavio je Modrić u intervjuu za klupsku televiziju Real Madrid TV objavljenom u četvrtak.

Modrić, koji je u srijedu službeno produžio ugovor do ljeta 2025., osvojio je 26 naslova od kada je u ljeto 2012. došao u klub. Toliko ih je osvojio i dosadašnji kapetan i branič Nacho Fernandez, ali on je ovaj mjesec napustio klub.

Time se Modriću otvorila mogućnost izdvojiti se na vrhu jer će "Kraljevski klub" ove sezone sudjelovati u čak sedam natjecanja.

- Nevjerojatno je biti u prilici postati igrač s najviše titula u povijesti Real Madrida - izjavio je hrvatski veznjak koji će za dva mjeseca napuniti 39 godina.

image
Oli Scarff/AFP

Modrić bi se za tjedan dana trebao vratiti s godišnjeg odmora i priključiti treninzima u klupskom centru na sjeveru Madrida. Ondje će preuzeti kapetansku vrpcu koju je do sada nosio 34-godišnji Nacho.

- To je ogromna odgovornost. Kada pogledaš koje je kapetane imao Real Madrid svih ovih godina, onda uvidiš da je to lijepo i posebno. Jako sam stoga, zadovoljan što ću predstavljati Real Madrid kao kapetan - izjavio je Modrić koji je prošle sezone bio dokapetan.

Klub sa stadiona Santiago Bernabeu bira kapetane temeljem godina odigranih u prvoj momčadi.

- Od kada sam došao ovdje rastao sam kao igrač i osoba. Klub mi je puno pomogao svih ovih godina - rekao je i dodao:

- Real Madrid mi zbog toga puno znači, a također i mojoj obitelji. To je naš dom i tako se osjećamo. Ovaj klub mi je sve.

Modrić je nakon dolaska iz londonskog Tottenhama odigrao 534 utakmice u bijelom dresu "Kraljevskog kluba". Trenutno je treći stranac po broju nastupa nakon francuskog napadača Karima Benzeme i brazilskog beka Marcela.

image
Jose Breton/Nurphoto Via AFP

- Nisam mogao niti zamisliti sve što mi se ostvarilo ovdje, posebno ne da ću tako dugo ostati - rekao je.

Modrić je najstariji igrač u svlačionici, a svoj entuzijazam prema daljnjem igranju za aktualnog prvaka Španjolske i Europe pripisuje "dobrim genima", zdravom načinu života i kvalitetnom treniranju.

- Djelomično utječe genetika, koja mi je dobra, ali svi ovi mladi igrače pritišću me da više radim i budem svakim danom sve bolji. Treniram i izvan klupskog centra, pazim na sebe i radim sve što je potrebno kako bih u ovim godinama bio na ovakvoj razini - ispričao je.

Real Madrid pod vodstvom trenera Carla Ancelottija pomlađuje momčad, a prošli mjesec je tako igračku karijeru završio 34-godišnji njemački veznjak Toni Kroos. Kapetan hrvatske reprezentacije ima dobar odnos i sa 20-godišnjacima koji su postali protagonisti kluba.

- Poput obitelji smo. Prijatelji smo pa je ozračje jako dobro - rekao je o ekipi. 

Ugovor mu je bio istekao 30. lipnja, ali htio je nastaviti "jer se još uvijek osjeća dobro" i "sposobnim natjecati se na visokoj razini".

image
Adrian Dennis/AFP

Modrić je zahvalio treneru, upravi i predsjedniku Florentinu Perezu na ukazanom povjerenju i što su mu "dopustili igrati još jednu godinu u najboljem klubu na svijetu".

Real Madrid koji je čak 15. puta bio prvak Europe, 28. srpnja će poletjeti u Sjedinjene Države gdje će igrati prijateljske utakmice s Milanom, Barcelonom i Chelseam. Zatim ga očekuje u Varšavi susret s Atalantom u europskom Superkupu.

- Potrebno je ići korak po korak. Važno je dobro početi sa Superkupom pa se posvetiti prvenstvu. Real Madrid te naprosto obvezuje da se boriš za svaku titulu - rekao je.

Poručio je kako se nada da će on i momčad biti na razini zadatka i donijeti mnogo veselja navijačima.

image
Ina Fassbender/AFP

- Ja sam spreman za ono što me čeka - naglasio je Modrić - Dat ću sve od sebe za ovaj dres, kao što sam davao i svih ovih godina.

U novoj sezoni Modrić će dijeliti svlačionicu sa 25-godišnjim francuskim napadačem Kylianom Mbappeom, koji je pristigao iz PSG-a.

- Drago mi je što je konačno ovdje u Real Madridu. On je jedan od najboljih i pokazao je to tijekom godina - poručio je Modrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:46