StoryEditorOCM
Domaći nogometmodriću završnica

Velika drama u Madridu: Real umalo prokockao tri gola prednosti, u završnici susreta su se panično branili

Piše Hina
24. rujna 2024. - 23:13

U sedmom kolu španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala upisali su petu pobjedu, na svom su terenu s 3-2 bili bolji od Alavesa.

Došao je time Real ponovno na bod zaostatka u odnosu na Barcelonu, ali katalonska momčad ima utakmicu manje.

Već u prvoj minuti Real je probio inače vrlo čvrstu obranu Alavesa. Puno toga je kreirao Vinicus Junior koji je asistirao Lucasu Vazquezu za 1-0. Odličnu su akciju u 40. minuti izveli Mbappe i Bellingham, a francuski nogometaš je lijepo pogodio za 2-0. Do tri gola prednosti Real je došao odmah na startu drugog dijela, strijelac je bio Rodrygo.

image
Javier Soriano/AFP

Kada se činilo da će Real mirno potvrditi tri boda Alaves je u završnici na brzinu postigao dva pogotka. Strijelci su bili Benavidez u 85. i Kike Garcia u 86. minuti. Sve do kraja Real se gotovo panično branio, ali je nekako sačuvao pobjedu i tri boda.

Od 69. minute za Real je zaigrao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Nogometaši Seviile ostvarili su tek drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu u sedmom kolu, na domaćem terenu svladali su Valladolid 2-1. Sevilla je povela na samom kraju prvog poluvremena kada su Peque i gostujući igrač Torres gotovo zajedničkim snagama ugurali iz blizine loptu u mrežu. Valladolid je izjednačio u 56. minuti kada je strijelac bio Kike Perez, ali je pobjedu Sevilli osigurao Nigerijac Chidera Ejuke golom u završnici, u 85. minuti.

Hrvatski nogometaš Stanko Jurić zamijenjen je u gostujućem sastavu u 86. minuti.

image
Javier Soriano/AFP

Bez pogodaka je završio ogled na Mestalli između Valencije i Osasune. I jednom i drugom sastavu to je bio drugi remi u sezoni. Za goste je od 63. minute zaigrao hrvatski napadač Ante Budimir.

Ranije su u ovom kolu odigrane dvije utakmice, Mallorca je s 1-0 pobijedila Real Sociedad, dok je Athletic u gostima bio bolji od Leganesa s 2-0.

U srijedu će igrati Girona - Rayo Vallecano i Barcelona - Getafe, dok su parovi u četvrtak Espanyol - Villarreal, Las Palmas - Betis i Celta - Atletico Madrid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 23:14