StoryEditorOCM
Domaći nogometigra se u 18 sati

Varaždinci su pokazali da imaju ‘recept‘ za Hajduk: ‘Očekujemo sličnu utakmicu, respektiramo, ali tražimo prolaz‘

Piše Mario Djak/SN
27. veljače 2024. - 08:20

Nakon neizvjesnog sučeljavanja u subotu, koje je okončano remijem 1:1, nogometaši Varaždina i Hajduka sada će se suočiti u četvrtfinalu Kupa.

Varaždinci su pokazali da imaju “recept” za igru protiv Hajduka, koji se pokazao uspješnim u nedavnim susretima. Njihova filozofija igre temelji se na čvrstoj obrani i brzim kontranapadima, strategiji koja im je donijela dobru igru protiv jakih suparnika poput Dinama i Hajduka, ali i bod kontra Splićana - pišu Sportske novosti.

- Očekujemo sličnu utakmicu, samo još agresivniji Hajduk i bolju atmosferu. Sigurno da su favoriti, ali mi ćemo se pripremiti za njih, pokušat ćemo se oduprijeti još jače nego što je to bilo u subotu i tražiti prolaz dalje - rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina.

S druge strane, Hajduk ima prednost domaćeg terena u ovom četvrtfinalnom ogledu. Podsjetimo, utakmice četvrtfinala Kupa igraju se na jednu utakmicu, pa će danas pasti odluka tko će od ova dva protivnika ući među četiri najbolja.

image

Trener Varaždina Nikola Šafarić

Željko Hajdinjak/Cropix

- Hajduk je kod kuće favorit protiv koga god igrao, to je svima jasno. Na nama je da se nametnemo svojom igrom, da svojim načinom igre pokušamo ugroziti Hajduk. Puno puta sam rekao, idemo gledati sebe i izvlačiti iz svoje ekipe maksimum. Respektiramo Hajduk, ali mi hoćemo svaku utakmicu biti sve bolji i bolji - rekao je Šafarić.

Nadalje, valja istaknuti da Hajduk čeka Varaždince kao aktualni osvajač Kupa, s osvojenim naslovima u posljednja dva izdanja natjecanja, što im dodatno daje motivaciju za daljnji uspjeh u ovogodišnjem natjecanju.

Nakon puta punog prepreka do četvrtfinala, Varaždin je pokazao svoju snagu i upornost te će ovaj susret biti prilika za dodatno dokazivanje njihove kvalitete i ambicija. Podsjetimo, Varaždin je put prema četvrtfinalu započeo u šesnaestini finala, gdje ih je u Čavlama dočekao Grobničan. U tom susretu Varaždin je vodio Mario Kovačević, a utakmica je završila bez pogodaka.

Jedanaesterci su odlučili tko će proći u osminu finala, a lutrija je pripala Varaždincima, koji su pet puta pucali i pet puta pogodili.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Nakon neugodnog gostovanja kod Grobničana, u osmini finala Varaždin je na domaćem terenu čekao Istru 1961. Bila je to i službeno prva utakmica trenera i sportskog direktora Nikole Šafarića na klupi Varaždina, a nakon što su prosuli vodstvo od 1:0 i nakon što su gubili 1:2, Varaždin je našao snagu i volju te ponovno okrenuo utakmicu te se rezultatom 3:2 plasirao u četvrtfinale Kupa.

Susret između Varaždina i Hajduka u četvrtfinalu Kupa obećava intenzivnu utakmicu. Dok Varaždinci nastoje nastaviti svoj put kroz natjecanje i ostvariti novi povijesni uspjeh, Hajduk će se boriti kako bi obranio naslov i nastavio dominaciju u Kupu. S obzirom na dinamiku i motivaciju obje momčadi, vjerujemo kako nas očekuje prava nogometna poslastica na terenu Poljuda, gdje će se odlučiti tko će zaslužiti mjesto među četiri najbolje momčadi ovogodišnjeg natjecanja.

VARAŽDIN PRVI PUT U ČETVRTFINALU KUPA

Nogometni klub Varaždin ostvario je povijesni uspjeh plasiravši se u četvrtfinale Kupa. Naime, otkako je prije 12 godina osnovan NK Varaždin, Varaždinci nikako nisu ušli među osam najboljih (ovdje se ne računaju uspjesi Varteksa). Zbog toga ova činjenica unosi optimizam u redove varaždinskih nogometaša i navijača, koji sada s puno želje i motivacije ciljaju još dalje - do finala.

Nikola Šafarić svjestan je što znači doći do finala Kupa. Kao iskusni stručnjak, koji je prošao svašta kroz hrvatski nogomet, Šafarić je osobno bio svjedok težine i značaja finala Kupa. Podsjećamo, Šafarić je bio i strijelac u finalu Kupa s bivšim klubom Varteksom, ali nisu uspjeli do trofeja. Stoga, Šafarić ima dodatni motiv i želju da sada s Varaždinom ostvari ono što mu je izmaklo u prošlosti. S obzirom na postignute rezultate dosad i znanje koje posjeduju, u Varaždinu se nadaju povijesnom uspjehu u ovom natjecanju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:07