StoryEditorOCM
Domaći nogometTko preživi...

Utakmice još gledamo u kratkim rukavima, a već je 80 posto klubova HNL-a ove sezone promijenilo trenere, samo dva nisu

Piše Frane Vulas
24. listopada 2023. - 18:45

Smjena Ivana Leke i imenovanje Mislava Karoglana novim trenerom Hajduka znači da je već ove sezone u SuperSport HNL-u čak 80 posto klubova promijenilo trenere. Derbi utakmica Hajduka i Osijeka (0:2) koja je posla koštala Leku gledala se još uvijek čak i u kratkim rukavima, a osam od deset članova elitnog ranga već ima nova lica na klupi u odnosu na početak sezone.

U Dinamu su umjesto Igora Bišćana za trenera doveli Sergeja Jakirovića iz Rijeke, dok su na Rujevici angažirali Željka Sopića, dotadašnjeg stratega Gorice. Umjesto Sopića, Gorica je za trenera dovela Dinka Jeličića (Mensur Mujdža je bio nakratko privremeno rješenje), a u Osijeku su smijenjenog Stjepana Tomasa zamijenili Zoranom Zekićem (jednu utakmicu kao v.d. trenera vodio je Ivo Smoje).

Aktualni trener Hajduka Karoglan u sezonu je krenuo kao trener Istre 1961. Poslije samo tri kola pulski klub ga je smijenio, bila je to prva trenerska promjena sezone, a naslijedio ga je Španjolac David Catala (prethodno je privremeno rješenje bio Sergej Banović). U Slaven Belupu su brzo izgubili strpljenje s Nizozemcem Ricardom Monizom, pa je na njegovo mjesto sjeo Roy Ferenčina. Fenjeraš Rudeš u sezonu je poveo Robert Prosinečki, a naslijedio ga je dotadašnji trener juniora Hajduka Toni Golem.

Jedina dvojica trenera koji su preživjeli na klupama od početka sezone su Silvijo Čabraja iz Lokomotive i Mario Kovačević iz Varaždina.

image

Mislav Karoglan

Damir Krajač/Cropix
image

Igor Bišćan

Ronald Goršić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:12