StoryEditor

Unatoč sporu s Gradom Žužuli ne odustaju od igranja na Parku mladeži

Piše PSD.
9. lipnja 2010. - 16:04
Lista pojačanja povratnika u prvoligaško društvo Splita dobila je dva nova imena, Zvonimira Deranju i Danijela Rašića. Dvojici novih pojačanja kojih je zasad već sedam (Obilinović, Vidić, Budiša, Bučan, Šimić) predsjednik Slaven Žužul je stisnuo ruku.

Upravo je angažman “Popaja” Deranje najzvučniji dio (dosadašnjeg) Splitovog ‘mercata’. Nije ni čudno što je po potpisivanju ugovora prvi čovjek kluba novog napadača na Parku mladeži pred novinarima pokazujući na tribine upitao:
- Nikome neće biti lako ovdje igrati pred pet tisuća ljudi. Je li tako Zvone?
- Tako je predsjedniče - odgovorio je sa smiješkom Deranja. 

Split se ne miri s igranjem na Poljudu, na kojem bi prednost domaćeg travnjaka bila barem prepolovljena. Unatoč sporu s Gradom Splitom, klub ne odustaje od igranja Prve lige na svom Parku mladeži, a predsjednik Žužul najavio je početak radova kako bi stadion udovoljio prvoligaškim zahtjevima.

- Zadovoljni smo kako se razvija situacija s pojačanjima, no bit ćemo još zadovoljniji kada za dan-dva budu počeli radovi. Najbitnija stvar je da igramo na svom i nitko nas na tom putu neće zaustaviti. Imamo moralno, materijalno i svakako drugo pravo da igramo na svom stadionu - rekao je Slaven Žužul, te pojasnio svoje viđenje spora:

- Mi smo već uknjiženi i imamo isto pravo koje ima i Hajduk. Samo tražimo da ovdje možemo igrati Prvu ligu, a da bismo to napravili moramo ispuniti zahtjeve koje je HNS stavio ispred nas i što prije započeti s radovima. To su radovi na tribinama, reflektorima, prostorije za novinare... Montažni objekti, a za te zahvate nije potrebna građevinska dozvola. Ako dođe građevinska inspekcija nema razloga da nam zaustavi rad. Tribina će se natkrivati ukoliko to bude potrebno - najavio je Žužul.

Naime, ni pojedini drugi hrvatski prvoligaši (zasad) nemaju natkrivene tribine kako propozicije zahtjevaju. Žužul ističe kako klub, navijači, pa i čitav grad zaslužuju da Split igra na svom stadionu.

- Nije to neki zahvat i vrlo brzo može biti sve napravljeno, sama da nas puste da radimo. I Hajduk je gost na Poljudu, a kamoli Split. Ništa drugo ne tražimo, samo da igramo na svom. Ne želimo svađu s Gradom, ni s Javnom ustanovom. Pa nećemo rušiti rampu na ulazu u stadion, ne treba joj čuvar. Želimo samo stabilan novi početak Splita u Prvoj ligi, da “preživimo” prvu sezonu. Split zaslužuje dva prvoligaša, neka bude natjecateljski duh, neka bude publike, neka se nešto događa u ovom gradu. A kada dođe Dinamo borit ćemo se i s Dinamom!

FRANE VULAS

Ivan Veštić: Stadion će srediti Javna ustanova

Ispred Grada Splita o radovima u Parku mladeži očitovao se Ivan Veštić, Savjetnik za sport:
- Temeljem usvajanja žalbe NK Split od strane Županijskog suda, u kojem se navodi kako zaključak Poglavarstva (od 06.03.2009.) nije javna isprava temeljem koje bi se mogla izvršiti uknjižba, Grad Split ima obvezu, kako bi i dalje štitio svoju imovinu, pronaći drugi način identifikacije čestica, što se upravo i radi. Naime, ovom odlukom nije dovedeno u pitanje vlasništvo Grada Splita nad Parkom mladeži već je samo potrebno ponoviti proceduru.

Važno je također istaknuti, a u svjetlu prethodnih događaja, kako Javna ustanova športski objekti Split ima pravo i obvezu, a u skladu s godišnjim programom, održavati športske terene što uključuje i Park mladeži. Osim redovnog održavanja ove godine su u Parku mladeži planirani i dodatni radovi povodom održavanja Kupa kontinenata. Naime, ti tereni su namijenjeni treningu i zagrijavanju svjetskih sportaša.

P. DORIĆ


#PARKMLADEŽI

Izdvojeno

09. srpanj 2020 14:29