StoryEditorOCM
Domaći nogometNezapamćeni udar

UEFA žestoko kaznila Rijeku! Nije bilo milosti zbog velikih nereda na gostovanju u Sloveniji i prekida susreta

Piše Sport SD
11. rujna 2024. - 15:09

Kao da katstrofalan poraz od Olimpije u Ljubljani 0:5 koji je značio i eliminaciju iz Konferencijske lige nije bio dovoljan udarac Rijeci, klubu s Rujevice nova je pljuska stigla i od UEFA-e. Krovna europska nogometna organizacija odrezala je Riječanima jednu od novčano rekordnih kazni, a sigurno jednu od ukupno najtežih u klupskoj povijesti.

Nakon 1:1 remija u prvom susretu play off runde na Rujevici, u uzvratu u Ljubljani domaćin je slavio 5:0, ali susret se pamti i po velikim izgredima u režiji gostujućih navijača. Usporedo s najvećim europskim porazom na terenu, uslijedio je i debakl na tribinama. Gostujući navijači neredima su u drugom poluvremenu prouzrokovali prekid susreta u trajanju od pola sata. Između ostalog razbijali su sjedalice, zapalili dio tribine i upaljenim bakljama su gađali i obične domaće navijače. Bacali su ih na tribinu gdje su između ostalih bili i roditelji s djecom.

UEFA-a je stoga Rijeku kaznila s čak 100 tisuća eura, a navijači kluba s Rujevice neće smjeti na tri sljedeće gostujuće utakmice svog kluba u europskim kupovima. Pored toga, Rijeka mora s Olimpijom postići dogovor oko naknade štete zbog oko 300 razbijenih sjedalica. U obrazloženju kazne na stranici UEFA-e stoji da je Rijeka kažnjena zbog baklji, bacanja objekata, nereda i uništavanja imovine od strane svojih navijača.

Kažnjena je i Olimpija kao domaćin susreta s čak 85 tisuća eura. U obrazloženju kazne spominje se pirotehnika, bacanje stvari u teren, slabo odrađeni pregledi navijača na ulazima na stadion, neredi i rasističko skandiranje. Ujedno će na sljedećoj domaćoj utakmici biti zatvoren dio stadiona Stožice, ako se slično ponovi. Dakle, taj dio kazne je uvjetan.

image

Bakljada Armade u Ljubljani

Joze Suhadolnik/Delo/Cropix
image

Požar na tribini stadiona Stožice

Joze Suhadolnik/Delo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 02:04