StoryEditorOCM
Domaći nogometborba za viši rang

U velikoj drami Zadar ostao bez promocije: na Stanovima su presudili jedanaesterci

Piše Dražen Žura
16. lipnja 2024. - 20:55

ZADAR – Stadion „ Stanovi ”. Gledatelja:2500. Zadar – Segesta 2:1 (1:0). Nakon izvođenja jedanaesteraca 4:5

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)- 7.

Strijelci:1:0 Serbinov(42), 1:1 Tsutida Vanzela (61), 2:1 Muić(90+4). Jedanesterci; Zadar (Nakić i Luetić), Segesta (Kovačević, Rendulić, Tsutida – Venzela, Mihaljević).

Najbolji igrač:Mihael Zrinščak(Segesta).

ZADAR: Matasović (6), Kordić (6,5), Muić (6,5), Jukić -Peladić (6,5),Luetić (6,5), Jurić(6), Perić(6)(od 75. Grgić 6), Jakir (6), Djeveljekaj(6), Serbinov (6,5)(od 75. Šutalo 6), Pedišić (6)(od 66.Nakić 6).

SEGESTA: Zrinščak (7,5),Tsudita-Vanzela (7), Kopić (6), Đurak (6)(od 72. Mihaljević 6),Kesić (5,5)(od 46.Kapac 6)(od 88.Radošević -,Schmidt-Pereira (6), Bertina (6)(od 73.Rendulić -), Živčić (6),Martinović (5,5)(od 46. Zlatunić 6), Kovačević (6,5), Kukoč(7).

U pravoj nogometnoj drami na Stanovima boljim izvođenjem jedanaesteraca „putovnicu” za viši razred, odnosno Supersport Drugu NL izborila je momčad Segeste! Njihov vratar uspio je obraniti udarce, Vukadinovića i Grgića i tako donio radost gostima koji su u Zadar doputovali s pobjedom 2:1, te u konačnici potvrdili svoju kvalitetu i iskustvo.

Inače, odmah na otvaranju utakmice bilo je primjetno kako je Segesta odlučila braniti rezultat iz Siska(2:1), posve su se povukli u svoje polje. I onda nije ni čudno što su Zadrani u gotovosti imali posjed lopte, te dobro kombinirali sve do zadnjeg poteza.Puno toga polazilo je od Luetića! Konačno se domaćin skroz osilio, krenuli su redati prigode, najprije Jukić – Peladić. Potom kapetan Muić koji je pucao glavom, međutim, netko od igrača Segeste izbio je loptu s gol crte. Nije dugo trebalo čekati na novi zadarski nalet, prema golu opalio je Jurić, podosta izglednu prigodu propustio je Jurić, odnosno, obranio je Zrniščak. Ali, akciju koja se plela ispred šesnaesterca gostiju, obrana, na koncu i vratar nisu mogli spriječiti jer je Serbinov iznimno preciznim udarcem pogodio desnu stranu Serbinov!

Segesta? Bez prijetnje u prvih 45 minuta,međutim osam minuta kasnije u mat situaciji pred zadarskim vratima našao se Schmidt – Pereira, ali je pogodio ogradu igrališta! Njegovu prigodu možemo podvesti pod odluku Zadrana s ciljem da se skroz posvete obrani, što se mnogima činilo čudnim potezom. Ubrzo je uslijedio pravi šok, jer je nakon ubačaja Kukoča najviši u skoku bio Tsudita Vanzela i pogodio u nebranjeni dio mreže za veliko slavlje Siščana! Umalo se Serbinov ponovno upisao u listu strijelaca, no loptu je zaustavio Zrinščak.Nastavio se pritisak domaćina, lopta je najviše bila kod Grgića koji je u 83.minuti dobro tukao iskosa, obrana Segeste jednako tako reagirala, ishod svega bio je udarac iz kuta. U sudačkoj nadoknadi isplatilo se igrati skroz otvoreno, Muić je doslovce zakucao loptu u mrežu Segeste!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 23:40