StoryEditorOCM
Domaći nogometpravna bitka

U Maksimiru šokirani izjavama Šotičekova oca u intervju SN i podižu tužbu: ‘Zakulisne igre koje izrazito štete klubu‘

Piše Tomislav Juranović/SN
20. srpnja 2024. - 19:24

Intervju oca Marina Šotičeka u SN podigao je brdo prašine u hrvatskoj javnosti, a tvrdnje koje je izrekao pozorno su se pratile i u Maksimiru gdje se, nakon svega, kako doznajemo, Dinamovo vodstvo odlučilo pravno zaštititi. Doznajemo da su u Dinamu bili "konsternirani teško shvatljivim i lažnim izjavama" oca Lokomotivina talenta koji je umjesto Dinama izabrao Basel, jer, kako neslužbeno saznajemo, postoje jasni i pisani tragovi ponude koju je 19-godišnjak dobio na stol, a koji ne odgovaraju izrečenom u medijima.

"Radi se o potpuno netočnim tvrdnjama apropos ponude, što otkriva zakulisne igre koje izrazito štete klubu, i kao takve ih smatramo utuživima", kaže klupski izvor.

Podsjetimo, Šotiček senior kazao je da su njegovu sinu "ponudili plaću od 10.000 eura mjesečno, načinom "uzmi ili ostavi", što je obitelj sa sinom i agentom smatrala uvredljivom te je, konačno, nakon svega, odabrala ponudu Basela. Neslužbeno, pak, može se čuti da Dinamo Šotičeku ponudio osnovnu plaću od 10.000, koja, međutim, nakon pet odigranih utakmica raste na 12.500, nakon 15 na 15.000, nakon 25 na 17.5000, te nakon 35 odigranih utakmica ona bi iznosila 20.000 mjesečno. Pored toga, klub je igraču ponudio i bonus na ulazak u Europsku ligu koji bi zajedno s pravilnikom Šotičeku donio bonus od 75 tisuća eura, a eventualnim ulaskom u Ligu prvaka, mladi igrač bi zajedno s propisanim pravilnikom uprihodio bonus od 160 tisuća eura.

Ako bi, dakle, Šotiček odigrao 35 utakmica u sezoni, uz zagarantirani ulazak u Europsku ligu, njegova prosječna mjesečna zarada iznosila 26.250 eura mjesečno, odnosno 315 tisuća eura godišnje, što u klubu smatraju dobrom, ali i, citiramo, još važnije kao iznimno stimulativnom plaćom za momka od 19 godina koji se tek mora dokazati na višim, Dinamovim razinama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:41