StoryEditorOCM
Domaći nogometsol na ranu

Trijumf Real Madrida katastrofalna je vijest za Hajduk, sad će navijače posebno boljeti užasno proljeće ‘bijelih‘

Piše Sport SD
1. lipnja 2024. - 22:59

Dinamo zahvaljujući pobjedi Real Madrida u finalu Lige prvaka ima zajamčenu najmanje Europa ligu, a do ulaska u Ligu prvaka dijelila ga jedna stepenica. Dinamo će u play-offu Lige prvaka biti nositelj, a potencijalni protivnici su mu Young Boys, Karabah, Galatasaray, Slovan Bratislava i Bodo/Glimt.

Ako u toj fazi ispadne, Dinamo bi igrao u Europa ligi, a to mu donosi od 13 do 15 milijuna eura. Dinamo bi dobio 4.29 milijuna eura za nastup u play-offu Lige prvaka te 4.31 milijun eura kao "početni bonus" za ulazak u Europa ligu.

Grozna je to vijest za Hajduk jer Dinamo već sada zna da može u idućoj sezoni računati na ozbiljan novac, a da ne proda niti jednu ulaznicu ili pronađe ozbiljnog sponzora.

Eventualni plasman u Ligu prvaka donio bi Dinamu znatno veći novac. Sam plasman u LP donio bi mu 18.62 milijuna eura, a raspon zarade mogao bi ići sve do 35 milijuna eura. Hajduk, a i svi ostali u HNL-u, teško će se nositi s tim financijskim izazovom, a tim više navijače splitskog kluba boli katastrofalno proljeće ‘bijelih‘ i propuštena prilika za naslov prvaka.

Da je Borussija osvojila svoju drugu titulu prvaka Europe u povijesti, Bundesliga bi dobila još jednog predstavnika u Ligi prvaka, Eintracht iz Frankfurta, koji bi kao klub s najvećim koeficijentom u kvalifikacijama zauzeo Dinamovo mjesto u play-offu, a Dinamo bi krenuo iz 2. pretkola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 13:50