StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Trener Dinama najavio derbi, vrlo dobro poznaje Rijeku: ‘Pamtim samo sretne dane...‘

Piše Sport SD
24. veljače 2024. - 13:11

Nakon što je Dinamo preskočio Betis u Konferencijskoj ligi, Modri se okreću izazovima u domaćem prvenstvu. U nedjelju u Maksimir stiže Rijeka, vodeća momčad prvenstva, koja će s aktualnim prvakom odmjeriti snage u derbiju od 15 sati. Uoči velikog ispita, Sergej Jakirović najavio je dvoboj njegove sadašnje i bivše momčadi - pišu Sportske novosti.

- Igramo pravi derbi, Rijeka ima pet pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva i sjajno igraju. Imaju odličnu atmosferu, ali i mi smo u dobrom stanju nakon Betisa, imamo trening popodne pa ćemo vidjeti za koga ćemo se odlučiti. Očekujem dobru utakmicu, važno je da pokušamo napraviti sve za pobjedu pred našim navijačima. Nadam se da ćemo odigrati dobro kao zadnje utakmice, izuzev Varaždina, a morat ćemo izaći s dobrom energijom, smanjiti prostore među linijama jer je Rijeka tu jako opasna.

Iako je do kraja prvenstva još tri mjeseca, ova će utakmica biti jedna od presudnih u borbi za vrh.

- Imamo još 14 utakmica do kraja, dosta je bodova u igri. Sigurno bi pobjeda psihološki utjecala na momčad, uvjeren sam da ćemo dobro odigrati i napraviti sve da uzmemo tri boda.

Kao bivši trener kluba s Rujevice, Jakirović vrlo dobro poznaje "stroj" koji je donedavno vodio.

- Karte su poznate. Igramo četiri puta međusobno u sezoni, svi znaju mane i vrline, a sve ovisi o dnevnoj formi, kako si raspoložen kada se probudiš taj dan. Rijeka ima sjajne individualce, poput Pjace, koji bi po mom mišljenju igrao u Realu da nije bilo problema s ozljedom. Tu su Pašalić, Ivanović, Marić, Fruk... Morat ćemo biti koncentrirani, ali pokazali smo da možemo jako dobro parirati na visokom nivou. Bi li nekog od njih htio u Dinamu? Nezahvalno je govoriti, imamo i mi dobrih igrača. Iz Rijeke pamtim samo sretne dane, a bilo ih je jako puno.

image
Damir Krajač/Cropix

Što se tiče zdravstvenog kartona, liječnička služba u Maksimiru ima s dva igrača za derbi.

- Trudimo se oko Bulata i Ogiware, vidjet ćemo na treningu, ali oni su trenutno "out". Stojković bi uskoro trebao ući u momčadski trening, Rog isto dobro radi, trebao bi biti do reprezentativne pauze u punom treningu, takva su očekivanja.

Kao i protiv Betisa, Dinamo će imati podršku krcatog Maksimira, s obzirom na to da je za derbi ostalo još vrlo malo ulaznica.

- Hvala navijačima na četvrtku, na sjajnoj atmosferi od početka do kraja. Uvjeren sam da ćemo ih i sutra razveseliti.

Nakon dobrih rezultata, uz izbacivanje jakog suparnika iz Europe, utakmica protiv Rijeke ponovno se karakterizira kao "prekretnica".

- Osjeća se to, dečki su se odmah okrenuli Rijeci, nisu puno ni pričali o Betisu. Možda je nekome iznenađenje da smo ih izbacili, ali Dinamo je ostvarivao velike pobjede u Europi već prije, tako treba nastaviti i nema preskakanja utakmica - zaključio je Sergej Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:23