StoryEditorOCM
Domaći nogometjoš ima posla

Trener Dinama Jakirović bio je zadovoljan nakon visoke pobjede nad Qarabagom: ‘Moramo puhati i na hladno‘

Piše SN
20. kolovoza 2024. - 23:59

Sergej Jakirović može biti sretan s velikih 3:0 Dinama protiv Qarabaga u prvoj utakmici playoffa za ulazak u Ligu prvaka. Modri su došli do velike prednosti u utakmici koja je bila jako uzbudljiva.

- Za gledatelje je bila fantastična, za nas trenere je bila šokantna - rekao je Jakirović u prvom komentaru za Arenu Sport i dodao:

- Napatili smo se dobro, još jednom se potvrdilo da je to fantastična ekipa koja ima glavu i rep. Čim malo popusti naš pritisak, oni dođu s pet-šest igrača pred naš šesnaesterac i ozbiljno zaprijete. Igraju dobro, imaju kombinatoriku, ali isto tako smo iskoristili njihove mane, svaki put kada bi brzo odigrali i spriječili ih da nas zaustave prekršajem došli bi do šanse.

Jakirović je u drugom poluvremenu promijenio sustav, prešao u 3-5-2 i tako stvorio još veći pritisak na protivnika, pišu Sportske novosti.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Prvi plan je bio da u prvom poluvremenu uzmemo loptu i tako stvorimo prednost. U 60. minuti smo promijenili sustav jer smo izgubili na dinamici. Nakon toga smo još lakše dolazili do gola, a osim postignutog gola imali smo još dvije-tri prilike koje, na žalost, nismo realizirali.

Qarabag se pokazao kao dobra momčad i pokazalo se da su bile točne najave da su oni opasniji od Ludogoretsa.

- Oni su sigurno bolja momčad od Ludogoretsa, dugo su zajedno i vidi se da imaju određene automatizme. Znali smo da će biti zahtjevno, da ćemo pasti u nekim trenucima, ali treba se znati dobro braniti, pomagati jedni drugima i imati raspoloženog vratara kao što mi danas imali Nevistića. Imali smo problema iz nekih naših gluposti u situacijama u kojima ne radimo korekcije.

Dinamo je ostvario veliku prednost, ali Qarabag je lako mogao doći do svojih golova. Neće biti lako u uzvratu.

- Iz iskustva iz prošle sezone smo naučili da moramo puhati i na hladno. Mi smo zahvalni za ovaj rezultat, ali i prije utakmice smo znali da nas, kakav god da bude rezultat, čeka još 90 minuta u uzvratu.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Pitanje je hoće li za sedam dana u momčadi biti Ristovski koji je rano morao izaći zbog ozljede.

- Dosta nas je poremetio njegov izlazak. Ristovski u zadnje vrijeme igra jako dobro, a da smo s njim prešli u petorku bilo bi nam još lakše jer je on brz igrač koji može dobro igrati na poziciji desnog stopera. Stradala mu je zadnja loža, a sutra ćemo vidjeti kakva je šteta.

I za kraj je Jakirović komentirao suđenje jer je često reagirao na odluke Nyberga.

- Vodim se kriterijem koji se postavi u prvih deset minuta i očekujem da se toga drži tijekom cijele utakmice. Ono što sam ja vidio, pred kraj utakmice je njihov igrač dirao loptu rukom, a je li to bilo u šesnaestercu ili ne, to ne znam. Sudac je bio simpatičan, u nekim trenucima se došao i ispričavati za neke greške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 21:23