StoryEditorOCM
Domaći nogometKamioni i bageri

Travnjak kojemu se izrugivala Hrvatska odlazi u povijest! Igrači se ‘davili‘ u blatu i kopali rukama ali više neće...

Piše I. R.
17. srpnja 2024. - 17:58

Započeli su radovi na stadionu ‘Marijan Šuto - Mrma‘. Zdanje je to na kojemu igra Croatia iz Zmijavaca, klub koji se natječe u Supersport Prvoj NL. Bageri dižu travnjak koji je bio u jako lošem stanju. Sjećamo se utakmica prošle sezone kada su igrači doslovno zapinjali u blatu, a lopta se jedva mogla pomaknuti s mjesta. Fotografije igrača prekrivenih blatom obišle su Hrvatsku. I A to sada ide u povijest.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Kvalitetna sportska infrastruktura temelj je za razvoj sporta, posebno nogometa. Da bi današnji početak radova bio moguć, morali smo ispuniti nekoliko ključnih kriterija: riješiti formalno-pravna pitanja vlasništva odnosno ishoditi vlasnički list; pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju i uspješno aplicirati za financijska sredstva iz raznih izvora i fondova. Sa zadovoljstvom možemo reći da smo ispunili sve kriterije i vjerujemo da će novo igralište biti spremno za korištenje početkom rujna - objavio je na svom profilu na Facebooku načelnik Zmijavaca Mijo Šuto.

Kako je napisao, projekt obuhvaća rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg nogometnog igrališta, izgradnju nove građevine sa smještajem za 15 osoba, restoranom/caffe barom, fitness prostorijom sa saunom i sanitarnim prostorom, izgradnju novog (pomoćnog) igrališta s umjetnom travom. Radovi uključuju izradu novog drenažnog sustava, sustava navodnjavanja, nosivi sloj travnjaka i postavljanje novog prirodnog travnjaka.

Igrači ‘tonuli‘ u blatu i kopali ga rukama da pucaju penal, sada se javio klub: ‘Ponosni smo...‘

Mladog hajdukovca ni rođena majka ne bi prepoznala, otkrivamo što mu se i gdje dogodilo

image
Vojko Bašić/Cropix

Croatia će sutra gostovati u Poljudu. S Hajdukom će odigrati prijateljsku utakmicu u 10 sati, a dvoboj će se odigrati iza zatvorenih vrata. Posljednje su to provjere za Bijele pred prvu natjecateljsku utakmicu koja je na rasporedu 25. srpnja protiv HB Torshavna u Poljudu u drugom pretkolu Konferencijske lige.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:24