StoryEditorOCM
Domaći nogometimali su vremena

Tomislav Ivković: Prvenstvo nam, nažalost, nije na onom nivou kojeg smo očekivali, Dinamo je favorit

Piše Sport SD
22. kolovoza 2024. - 07:01

U prvoj utakmici play-offa nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag rezultatom 3:0, strijelci su bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80). Uzvrat je za osam dana u Bakuu. Ukupni pobjednik ove će jeseni igrati u Ligi prvaka, a poraženi u Europskoj ligi.

Anton Samovojska i Tomislav Ivković gostovali su na HRT-u i podijelili svoje dojmove o pobjedi Dinama nad Qarabagom.

- Moram priznati, takvu utakmicu u Maksimiru ja ne sjećam se kad sam posljednji put vidio. To je bio spektakl nad spektaklima. To je bila jedna od utakmica u kojoj je prštalo od nogometa na obje strane. I fantastičan rezultat. Dinamov 3:0, perfektan. Međutim, to još uvijek nije gotovo jer smo vidjeli u toj sinoćnjoj predstavi da Qarabag uopće ne zaostaje za Dinamom. Dapače, Qarabag igra odličan nogomet. I sad su potpuno jasno neki rezultati toga Qarabaga koji su zapravo iznenađivali u posljednjih godinama. Jer se to često doživljavalo. Azerbajdžan, Baku, Karabah, egzotika. To je nogomet. I oni igraju stvarno perfektan nogomet - rekao je Samovojska.

I Ivković je podijelio svoje mišljenje...

image
Goran Mehkek/Cropix

- Izgledalo je kao da igramo s nekom drugom ekipom. Jer kada oni ljudi koji nisu gledali jučerašnju utakmicu i kada su čuli rezultate i pročitali novine rekli bi 3:0 normalno Qarabag, koji su to igrači. Međutim, kada vidimo koliko ima igrača koji su došli iz Brazila koji su igrali u francuskoj ligi, kada vidimo na koji način su igrali i vidjeli da je utakmica bila strahovito teška, da je došlo od čupanja za kosu, do euforije i slavlja. Propatili su dobar dio utakmice, ali tako isto pate i Real Madrid i ostale ekipe, ako hoćeš doći do pozitivnog rezultata. Bez toga ne ide. Dinamo je na najbolji mogući način iskoristio sve što mu se otvorilo i zasluženo pobijedio 3:0.

Osvrnuo se Ivković i na početak HNL-a:

- Dinamo izgleda dobro. U nacionalnom prvenstvu nedvojbeno su najveći favoriti. Imaju momčad da mogu igrati s dvije ekipe. Jedna može igrati sad u Ligu prvaka, druga može igrati u prvenstvu. Prvenstvo nam, nažalost, nije na onom nivou kojeg smo očekivali da bi i Dinamo, i ostale ekipe, i Hajduk, i Rijeka, ove bolje ekipe, napredovali uz bolji nogomet i bili što kompetitivniji za Europu. Međutim, Dinamo je odlično odradio pripreme. Imao je vremena za sve. Nije se žurilo, nije bilo niti pretkola koja su totalno okretali način priprema momčadi za Europu. Pa se onda spremaš za prvenstvo, pa onda dok dođe prvenstvo na pola prvenstva si već umoran. U ove godine zaista su imali i vremena, i svega da uz dodatak igrača novih koji su došli, da se poslože na najbolji mogući način i da sad kroz utakmice traže najbolju formu.

Video pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 22:11