StoryEditorOCM
Domaći nogometmladi napadač

Tko je iduća zvijezda iz Hrvatske? Odgovor Gvardiola je neočekivan, debitirao je nedavno protiv Hajduka

Piše Sport SD
24. studenog 2023. - 11:33

Malo je ljubitelja nogometa koji se nisu okušali u najpoznatijoj simulaciji trenerskog posla Football Manageru. Promišljanja o taktici kojom će doći do trofeja, traganje za pravim pojačanjima, slast pobjede s niželigašima protiv velikana ili osvajanje Lige prvaka s nekim od manje poznatih klubova samo su neke od čari ove igrice. Neki su uspjeli i ostvariti svoje snove iz ove igrice pa su znanje stečeno u simulaciji prenijeli u stvarnost poput Willa Stilla, trenera francuskog prvoligaša Reimsa.

Godinama je ova igrica najpopularnija ponajviše zbog jedne stvari, a to je otkrivanje nadolazećih zvijezda u svijetu nogometa. Bilo je tu promašaja, ali u velikoj većini slučajeva i pravih pogodaka zbog čega je njihova skautska baza postala sinonim u svijetu nogometa, a do danas je otišla toliko daleko da je koriste i profesionalni klubovi u traganju za pojačanjima.

Imali smo svih ovih godina prilike upoznati neke od najvećih svjetskih zvijezda kroz FM još i prije nego su se ostvarili kao seniorski igrači. S trojcem koji je obilježio igricu u kategoriji ‘wonderkida‘ porazgovarali su tvorci igrice i postavili pitanje u kojem traže nadolazeću zvijezdu iz njihove države. Među sugovornicima je bio i najbolji hrvatski stoper Joško Gvardiol koji je proteklog ljeta postao najskuplji branič svijeta transferom iz RB Leipziga u Manchester City.

Gvardiol je u tinejdžerskim godinama bio na listama svih svjetskih medija označen kao ‘wonderkid‘, a sad je izabrao jedno ime koje on vidi kao veliki potencijal iz Hrvatske. Riječ je o Antunu Matkoviću, 17-godišnjem napadaču juniora Osijeka koji je već na radaru klubova iz jačih europskih liga. Za njega je Gvardiol kazao kako smatra da će biti veliki igrač u budućnosti.

Matković ove sezone ima i dva nastupa za prvu momčad Osijeka, a debitirao je protiv Hajduka kad je u porazu na Opus Areni dobio četiri minute dok je protiv Lokomotive dobio 45 minuta. O interesu za mladog napadača Osijeka nedavno je pisao i popularni stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji je otkrio da ga prate Everton, Sassuolo i Red Bull Salzburg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:21