StoryEditor

Tko ga je i zašto delegirao: Pajač je kažnjen, ali nelogičnosti ostaju, zašto je Rijeci sudio tri utakmice kupa?

3. lipnja 2020. - 22:24

Glavni sudac predstave na Rujevici koja je uzburkala duhove Igor Pajač i VAR mu kolega Fran Jović jučerašnjom odlukom sudačke komisije kažnjeni su stavljanjem na led do kraja sezone. Dvojica od šestorice iz elitne skupine arbitara neće suditi u idućih deset kola i finalu kupa. Prvi pomoćni sudac Ivica Modrić dobio je pak četiri susreta kazne.

Već u ponedjeljak ujutro, kada je postalo jasno da Pajaču slijedi rigorozna kazna, nestala je već objavljena lista delegiranja službenih osoba za prvo kolo nastavka prvenstva. Na njoj je Pajač bio delegiran da u nedjelju opet sudi Osijeku, na gostovanju kod Lokomotive. Nova lista objavljena je jučer. Umjesto Pajača iskusni Ivan Bebek delegiran je da sudi taj ogled. Bebek će ovog tjedna imati pune ruke posla. Prvo će u petak biti VAR sudac na ogledu Hajduk – Inter, a onda dva dana kasnije glavni arbitar u Kranjčevićevoj. Radi prekovremeno, isto kolo sudi dvije utakmice, što VAR, što staromodno sa zviždaljkom u ustima. Kad zagusti, u HNS-u koriste joker zovi – Bebeka. Publike nema iz razloga socijalne distance. A pola pola? Kao da je i taj joker na snazi što se tiče sudaca.

Naime, Hajduku i Interu pravdu će dijeliti javnosti malo poznati Zdenko Lovrić iz Đakova. Dotičnom će ovo biti ovosezonski prvoligaški debi, nikada prije nije sudio "bijelima", a prema transfermarktu 38-godišnjak prvu i jedinu prvoligašku utakmicu sudio je 2018. godine. Ogled Varaždina i Dinama dan kasnije sudit će malo manje nepoznati Ivan Župan iz Bjelovara, iz I. Skupine sudaca. Župan iza sebe ima tri odsuđena prvoligaška susreta. Obojica su ove sezone mahom sudila drugu ligu.

Pajač je kažnjen, ali nelogičnosti i neodgovorena pitanja ostaju. Bez da išta insinuiramo. Zašto je Pajač Rijeci ove sezone sudio u osmini, četvrtinalu i polufinalu kupa? A sudio je Rijeci i triput zaredom i u prvenstvu, 9., 10. i 11. kolo. Pa da čovjek i najbolje odsudi, takvo delegiranje pokreće nepotrebne ćakule. Pa ima sudaca. Ili ipak prema delegiranju baš i nema?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 05:34