StoryEditorOCM
Domaći nogometdruženje s medijima

Tandem hajdukovaca: ‘Izgubili smo važnog igrača, incidentima nije mjesto na tribini, ne na treningu pred djecom‘

Piše Dražen Antolić/SN
9. lipnja 2023. - 19:23

Mario Pašalić i Nikola Vlašić često su konkurenti za isto mjesto u momčadi, a zajedno su nastupili na press konferenciji na Rujevici. Pašalić igra u Atalanti s Koopmeinersom i De Roonom, dvojicom nizozemskih reprezentativaca. Posebno je prvi opasan, zna doći u šansu i zabiti iz drugog plana, pišu Sportske novosti.

- Jedan je od opasnijih. Igram s njima dvije godine, s De Roonom pet godina, ne znam tko će od njih igrati, nikad su zajedno na terenu, nekad zamijene jedan drugoga, ali obojica imaju velike kvalitete. Od njih dolazi opasnost, ali ne samo od njih jer imaju jako puno vrsnih igrača - kazao je Pašalić koji bi mogao biti starter na desnom krilu.

- Imamo još 4-5 treninga, izbornik se ima prilike odlučiti za najbolju opciju za koju smatra da će donijeti uspjeh. Nemam problema s tim. U Atalanti smo ispunili cilj, željeli smo se vratiti u Europu i skroz smo zadovoljni jer izborili smo Europsku ligu.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Nikola Vlašić govorio je kako je njegov dolazak lani u Torino bio pogodak.

- Zadovoljan sam. Sezonu sam počeo vrlo dobro pa sam imao pad, na kraju sam se ponovno podigao. Torino je bio pun pogodak, odlaskom tamo stekao sam bolju situaciju da s Hrvatskom odem na Svjetsko prvenstvo.

Hoće li ostati, hoće li ga Torino otkupiti od West Hama?

- Ne zna se još, sezona je tek završila, oba kluba znaju mogu želju, a to je da ostanem u Torinu. Ne skrivam to.

Zlatko Dalić počeo je s taktičkim treninzima u petak, o tome je Pašalić rekao:

- Tek počinje prave pripreme, imamo vremena pripremiti najsitnije detalje. Odradili smo jedan video, imamo dovoljno vremena da sve posložemo.

Vlašić je istaknuo da su pripreme za velike utakmice uvijek vrlo slične

- Bitne su utakmice, situacija je slična kao i za utakmice SP-a, Ekipa je tu godinama kao i izbornik, razlika je samo protiv koje reprezentacije igramo.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Mario Pašalić je Kaštelanin kao i Marko Livaja, dobri su prijatelji, kako je on doživio sve što se s njima dogodilo?

- Tužan sam i razočaran načinom na koji se sve to skupa odvilo. Jasno je da Marko ima apsolutno moju podršku, poštujem njegovu odluku, ali mi je jako žao da ga nema, uskraćeni smo za sigurno najboljeg igrača HNL-a i čovjeka koji je na Svjetskom prvenstvo zabijao i asistirao. Ostali smo bez jako važnog člana. O samom incidentu nema se što puno reći, već je sve ispričamo, apsolutno osuđuje takav ispad. Sve klupske navijačke frustracije, animozitete i kako obično to mediji zovu folklor treba ostaviti sa strane dok smo pod grbom reprezentacije. Ovdje smo svi s istim i jednakim ciljem da predstavljamo našu domovinu i da ostvarimo što bolji rezultat. Incidentima nije mjesto na tribinama kad igra reprezentacija, a pogotovo ne na jednom običnom treningu pred brojnom djecom - rekao je Pašalić, a Vlašić se s time složio:

- Mogu samo reći sve isto što i Paša.

Je li vam nevjerojatno da je to postala prva priča u državi, da je otkazan koncert Leta 3 zbog toga u Pirovcu...

- Žao mi je, incident se dogodio u ponedjeljak, a u petak se i dalje potencira ta priča u medijima iako imamo povijesnu šansu za osvojiti zlatnu medalju, ili ući u finale. Kad bismo slavili to bi bio prvi hrvatski trofej tako da očekujem da se fokusiramo na ono što je najbitnije, a to je utakmica u srijedu i da ostvarimo što bolji rezultat - odgovorio je Pašalić.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Vlašić se nadovezao:

- Ne iznenađuje me, mislim da će to biti tema još dva tjedna.

Smeta li mu to?

- Ne smeta, to je novinarski posao.

A smeta li reprezentaciji?

- Meni smeta - ubacio se glasnogovornik Tomislav Pacak.

- Vaš posao je da pitate, naš da odgovorimo - zaključio je Vlašić.

Pašalić je pričao o povijesnoj prilici za trofej.

- Vjerujem, ne samo nama dvojici nego i čitavoj ekipi jako je važan Final Four. Imamo dvije bronce i srebro, bilo bi lijepo da se uzme zlato. Iako nema velikog pritiska jer sam ulazak u finale među četiri najbolje reprezentacije u Europi, i kad pogledamo koja su imena tu, možemo reći da je veliki uspjeh. Međutim tu smo, a kad smo već tu pokušat ćemo napraviti maksimalan rezultat.

Vlašić je pričao o najvećim opasnostima koje prijete od Nizozemaca.

- U obrani su iskusni, prema naprijed pomlađeni. Novo ime je napadač Xavi Simons koji je dobar, odlično je što neće biti Depaya. Ofenzivno su potentni, a u defenzivi iskusni.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Koga želi u finalu? Pašalić je suzdržan.

- Nisam o tome razmišljao, u glavi mi je samo Nizozemska.

Vlašić je, pak, rekao:

- Ja bih u finali volio igrati s Italijom. Igram tamo te im želim da igraju finale i dakako da mi budemo u također u završnici.

Na kraju Pašalić je odgovorio na pitanje razmišlja li o novom izazovu, odlasku iz Atalante nakon pet godina.

- Vidjet ćemo. Ne bavim se trenutačno s time, tek je sezona završila, sad sam u reprezentativnom dresu. Moj je cilj odraditi posao s reprezentacijom, a onda će biti prilike za daljnje analize. Imam ugovor s Atalantom još dvije godine i ponavljam da sam zadovoljan. Naravno da je svakom igraču cilj težiti ka većem i bolje. Ako se ukaže prilika vidjet ćemo, ako ne nikome ništa.

Je li zadovoljan kako mu se razvija karijera, Vlašić je kazao:

- Može bolje, a moglo je i gore. Mislim da s 25 godina još imam vremena za napredak i da će tek doći moje najbolje - zaključio je Vlašić.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:23