StoryEditorOCM
Domaći nogometvruća klupa

Svjetski raritet: Kultni zagrebački nogometni klub dobio žensku trenericu. Čeka je težak zadatak

Piše Mihajlo Ninić/SN
19. ožujka 2024. - 22:46

Loš učinak na početku drugog dijela prvenstva i četiri poraza zaredom Dubrave Tim Kabel, prevladani su pobjedom 2:0 nad liderom prvenstva Zrinskim Osječko u Osijeku, ali unatoč tome došlo je do promjene na klupi drugoligaša s istoka Zagreba.

Iako se očekivao miran nastavak prvenstva, pred sljedeće kolo i ponovni susret sa Zrinskim u Gradskom vrtu, trener Krešimir Sunara u utorak je podnio ostavku predsjedniku kluba Roku Ivanoviću. Predsjednik Ivanović djeluje promptno i na klupu postavlja Petru Mandić, koja je bila licencirani trener prve momčadi u prvom dijelu sezone, dok je u stvarnosti kao pomoćni trener Dubravu vodio Ivan Božić., pišu Sportske novosti.

Petra Mandić je jedina doktorica nogometa u Hrvatskoj, rođena je u Rijeci 1982. godine, igrala je za reprezentaciju Hrvatske, a bila je trener ženskih nogometnih klubova Splita i Osijeka. U muškom nogometu bila je pomoćnica Ugi Klingoru u Kustošiji, dok su igrali u drugom rangu. Sada je dobila priliku i službeno biti trenerica muških seniora u jednom drugoligaškom klubu, što je povijesni raritet u hrvatskom nogometu, nijedna žena prije nje takvu ulogu nije dosegnula.

Pred Petrom Mandić je velika obaveza da nastavi tamo gdje je Sunara stao, očekuje se vatreno krštenje u Osijeku kod vodećeg Zrinskog, a u konačnici ostanak Dubrave Tim Kabel u drugom stupnju natjecanja hrvatskih klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:16