StoryEditor
Domaći nogometsvi na Tv-u

Sve je riješeno, pao je veliki dogovor: osiguran je i prijenos iz Skoplja, evo gdje ćete moći gledati hrvatske klubove ovaj europski tjedan

Piše Patrik Mršnik/SN
25. srpnja 2022. - 20:16

Nije se znalo do ponedjeljka iza podneva, a onda smo počeli dobivati migove - prijenosa Dinama iz Skopja ipak će biti!

Dakle, iako se proteklog tjedna, po manje ili više kuloarskim pričama s HTV-a dalo naslutiti da im uzvratna utakmica Škupija i Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka nije u planu, došlo je do velike promjene. HTV će tako nakon što je odradio prvu utakmicu iz Zagreba koja je prošlog tjedna završila 2:2, raditi i uzvrat iz Skopja! Pregovori? Bila je to, vjerujemo, prava tržišna utakmica, i to s više elemenata u igri. Ali, realizirano je. Sređeno, done deal... pišu Sportske novosti

Kako je sve krenulo? S HTV-a nam je prvotno javljeno, poslana je oko 14 sati ponuda prema Makedoncima koja je nešto kasnije ocijenjena kao prihvatljiva. Čekao se tek konačni odgovor s makedonske strane, ali na HTV-u su odmah bili uvjereni da je to - to. Javila nam se oko 15 sati producentica sportskog programa HRT-a Gordana Tuđman.

- Rečeno nam je da je naša ponuda korektna i prihvatljiva, čekamo konačan odgovor. Prijenos iz Skopja radili bismo od 21 sat na HTV 2, dijelom i paralelno s ATP turnirom u Umagu, koliko se ta dva događaja budu međusobno poklapala. Velim, njima je naša ponuda prihvatljiva, a čekamo i da je prihvate. Pregovori traju čitavog dana...

Nakon nekoliko sati čekanja, iščekivanja, stvar je potvrđena. HTV nam je priopćio da su pregovori sređeni i da je prijenos na HTV-u 2. E sad, kako će oni to iskombinirati s teniskim događanjima, stvar je interne politike.

Inače, budući da je HTV već dijelom bio odustao od utrke za prijenosom iz Skoplja, od jutra smo bili u kontaktu s našim izvorima s pay-per-view postaja, onih specijaliziranih za sportski sadržaj. Čekali smo informacije s Arene, Sportkluba, nikad na tom polju ne znate tko će povući obarač i postignuti dogovor s "host broadcasterom", onim koji u matičnoj zemlji producira utakmicu. A zanimljivo je, takvog u ovom slučaju - nije bilo. Zašto? Zato što makedonski nacionalni prvak Škupi, Makedonce i njihove televizijske kuće jednostavno - ne zanima!

Škupi je po vokaciji albanski klub iz Skoplja, prijestolnice Sjeverne Makedonije. Njihove utakmice rade se uglavnom na albanskim postajama, osim ako to nije ona jedna jedina utakmica po kolu u makedonskoj nogometnoj ligi koja se prenosi na Sportklubu. Prvu utakmicu 1. pretkola protiv Lincolna radio je albanski TV Supersport, radit će i ogled s Dinamom iz Skoplja, pa su se naše pay-per view platforme zajedno s Dinamom, koji bi (dijelom) platio signal, trebale dogovoriti s albanskom postajom. Na kraju, dogovor je postignut... I to tako da je na sebe sve preuzela nacionalna TV-kuća, pišu Sportske novosti.

Nama su stigle i potvrde gdje će se moći pogledati utakmice Osijeka i Rijeke u 2. pretkolu Konferencijske lige ovoga četvrtka. Osijek i Kizilžar moći ćete pratiti od 20.30 na kanalu MaxSport 1, dok će Djurgardens i Rijeka biti na kanalu MaxSport 2 od 19 sati. Prije utakmice iz Gradskog vrta iči i posebna studijska uvodna emisija.

Susret Djurgardensa i Rijeke bit će prva utakmica ikad prenošena na MaxSportu 2. Taj kanal nije dostupan MaxTV korisnicima u osnovnom paketu, već za njega moraju biti aktivirani neki od dodatnih sportskih paketa. MaxSport 2 je kanal na kojem će se utakmice vrtjeti samo ako na "jedinici" već postoji neki dvoboj u tom terminu. A budući da je Rijeka u 19, a Osijek u 20.30, tom su rješenju doskočili na način da će Rijeka biti na "dvojci".

Raspored

Šhkupi - Dinamo (utorak, 21.00) - HTV 2

Djurgardens - Rijeka (četvrtak, 19.00) - MAXSport 2

Osijek - Kizilžar (četvrtak, 20.30) - MAXSport 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2022 03:42