StoryEditor
Domaći nogometželjan igranja

Sve je izgledniji povratak hrvatskog napadača u Europu: legendarni trener želi dovesti Mandžukića, ali postoji jedan važan preduvjet

Piše SN
4. lipnja 2020. - 23:28
Karim Jaafar/AFP

Nakon pet godina igranja za Juventus, na početku 2020. je Mario Mandžukić prešao u katarski Al-Duhail, koji ga je na jedno i pol godišnji ugovor privolio plaćom od osam milijuna eura po sezoni. Niti pola godine kasnije talijanski i katarski mediji puni su priča kako je hrvatski napadač nezadovoljan igranjem u Kataru.

Katarski Al Kass Sport je Mandžinu avanturu nazvao 'katastrofalnim i skupim eksperimentom koji je sada zaključen".

Turski novinari, pak, još od kraja travnja pišu kako su za Mandžukićevo dovođenje zainteresirani istanbulski velikani Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray.

Na početku lipnja u prvi plan izbija Galatasaray, čiji trener Fatih Terim odavno ne krije impresioniranost Mandžukićevim kvalitetama i stilom igre, a isto tako je uvjeren da bi Hrvat u Turskoj odabrao baš njegov klub.


Mandžukićev suigrač u Al-Duhailu, a ranije u Juventusu, Medhi Benatia, otkriva "kako se on jako teško motivira i da mu u Kataru najviše nedostaju navijači i njihova podrška", što bi opet dobio samo povratkom u Europu, pogotovo ako bi se odlučio za Galatasaray.

Ipak, u potencijalnom poslu s Terimom postoji i uvjet, a to je da istanbulski klub na kraju sezone proda Kolumbijca Radamela Falcaa i tako oslobodi mjesto za novo napadačko pojačanje. U sve naravno treba uključiti i Al-Duhail, koji se ne mora složiti s tim da mu ode igrač kojeg toliko skupo plaća i na kojem gradi rezultatske ambicije.

Međutim, poznata je stvar u sportu da nema za klub gore situacije od nezadovoljnog igrača u svlačionici...

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 06:03