StoryEditor

Svakome po bod: Zadar i Istra izjednačeni na Stanovima

Piše PSD.
24. kolovoza 2014. - 00:52
Stadion „ Stanovi“. Gledatelja: 1000.

Zadar – Istra 1961  1  : 1 ( 1 : 0 ).

Sudac: Ante Vučemilović ( Osijek )-5.

Strijelci: 1:0 Šimurina ( 45), 1:1 Radonjić ( 74)

Najbolji igrač: Ivan Šimurina ( Zadar)

ZADAR ( 3-5-1-1  ): Matković (6,5 ),Ikić (6 ), Jerbić ( ) Šimurina ( 6,5) , Bilaver (5,5 ),  Pešić ( 6,5)( od 70. Surać -), Pušić (6,5 ), Hrgović (6 )( od 79. Terkeš - - ), L. Čirjak (5,5 ), Weitzer (6 )( od 90. Šimunac ) - ,  Ivančić (6 )

ISTRA 1961 ( 4-4-2): Brkić (6 ), Pavlović (6 ), Obšivač (6,5 ), Woon (6 ), Heister ( 6), Vukman (5,5 )( od 73. Batur - ), Graf ( 6 )( od 66. Rahmanović 6 ), Matoš (6 ) ,Tomić (  6 ), Špehar (5,5 ),  Radonjić ( 6,5).

Svakomu po bod  nudi razmišljanje kako su obje momčadi zadovoljne konačnim ishodom, Zadrani iz razloga što su gosti  nerijetko običavali uzeti i pobjedu. Istra je pak, stekao se dojam, uzela ono što je planirala.

Inače, Zadrani prema nepisanom pravilu, odmah na otvaranju utakmice loptu , odnosno, igru ponude gostima, pa se izuzetak nije dogodio ni  protiv Istre.

Otuda i dvije izgledne prigode gostiju najprije se okušao Marcel Heister koji je imao čistu situaciju ispred sebe, međutim, nije bio precizan. Onda je nakon ubačaja Ivana Grafa ispala cijela zadarska obrane, mirno je prema vratima išao Dejan Radonjić, tukao je , ali je čudom loptu dotaknuo Mladen Matković izbacivši je u korner.

Ubrzo je uslijedio uzvrat,  s lijeve strane probio se Ivan Pešić,  i ubacio u kazneni prostor, dočekao je loptu Domagoj Pušić, pucao i  zaradio udarac iz kuta.

Nije se pravo  ni smirilo pred vratima Istre, Zadar je imao novu prigodu , visoko je skočio Ivan Šimurina pucao glavom , malo je loptu dotaknuo  vratar Ivan Brkić i ona se od grede vratila u polje. Novo uzbuđenje u domaćem šesnaestercu priredio je Graf , no opet je Matković loptu skrenuo izvan terena.

Zaprijetio je ponovno i Radonjić, ali na sreću Zadrana nije bio posve precizan. U posljednjem napadu u prvom dijelu Ivor Weitzer srušen  je nekoliko metara od šesnaesterca. Slobodan udarac izveo je Mirko Hrgović, iznad svih se izdigao Šimurina i glavom je zakucao u mrežu Brkića! 

U nastavku manje sadržajno, istina, imala je opet Istra više loptu u posjedu, da bi Ivan pešić umalo jednu pogrešku gostujuće obrane pretvorio u pogodak, međutim, pravodobno je reagirao Brkić.

Uspjeli su na drugoj strani poravnati Puljani, u prazan prostor podosta blizu golu Zadra loptu je spustio Amar Rahmanović, neodlučnost obrane iskoristio je Radonjić.

dražen žura, foto: luka gerlanc / cropix

Izdvojeno

09. srpanj 2020 14:33