StoryEditorOCM
Domaći nogometneće valjda

Superračunalo Sveučilišta u Innsbrucku prognozira: Japan prolazi dalje, a evo tko će postati svjetski prvak

Piše SN
4. prosinca 2022. - 21:34

Svjetsko prvenstvo u Kataru ovih je dana u središtu svih sportskih zbivanja. Mediji se zabavljaju prognozama i nagađanjima pa su tako objavljeni rezultati koje je procijenilo superračunalo Sveučilišta u Innsbrucku.

Osmina finala

Moćan je algoritam predvidio da će Nizozemska i Argentina izbaciti SAD, odnosno Australiju, što se i dogodilo. Također, nije bilo teško ni izračunati da će Francuska svladati Poljsku - pišu Sportske novosti.

Ono što je nama najzanimljivije - na temelju slavlja nad Nijemcima i Španjolcima, kalkukacije su pokazale da će Japan izbaciti i Hrvatsku!

Brazilska barijera trebala bi označiti završetak avanture za Južnu Koreju, jednako kao i za Senegal protiv Engleske.

Očekuje se da Španjolska izbaci Maroko, a pomalo iznenađujuće je algoritam prognozirao i pobjedu Švicarske nad Portugalom.

Četvrtfinale

U takvom raspletu, Argentina bi iz osam najboljih reprezentacija izbacila Nizozemsku, a u polufinalu bi dočekala Brazil koji bi - očekivano - svladao ‘krvnike‘ Vatrenih, neugodni Japan.

image
Tom Dubravec/Cropix

S druge strane ždrijeba, kraj bi bio za Engleze koji bi izgubili od Francuske, jednako kao i Švicarska od Španjolske.

Polufinale

U dvobojima četiriju najboljih reprezentacija svijeta Brazil bi pobijedio susjede iz Argentine, a svjetski prvaci Francuzi slavili bi protiv Španjolske.

Finale

To bi vodilo spektakularnome raspletu turnira, s Brazilom koji bi skinuo Francusku s trona i vratio trofej u Južnu Ameriku prvi put otkako su ga posljednji put osvojili 2002. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. veljača 2023 00:13