StoryEditorOCM
Domaći nogometskandal u vinkovcima

Sudac opsovao nogometaša koji je majci spasio život, zbog ovih riječi zacrnilo mu se pred očima: ‘Neću mu oprostiti‘

Piše Sport SD
30. svibnja 2023. - 10:28

Imala je Cibalia protiv Rudeša (1:1) plan A, plan B i plan C. No svi planovi pali su u vodu kada je Robert Perić-Komšić u 27. minuti dobio crveni karton. Zapravo, najprije žuti, pa drugi žuti, pa - isključenje! Sve zbog serije prigovora, piše Damir Begović na portalu vinkulja.hr.

Pokušali smo iz prve ruke doznati što je toliko naljutilo Perić-Komšića, no poziv na mobitel završio je krahom. Iz druge smo, pak, ruke doznali kako je sudac Ante Sočo - inače debitant u ovom rangu nadmetanja - u verbalnom deliktu teško uvrijedio Cibalijina nogometaša s dva prezimena. Navodno, spominjao mu je majku - prenose Sportske novosti.

- Ne znam, nisam bio blizu da bih čuo što su jedan drugome govorili, ali svi oni koji poznaju Robija dobro znaju kako je tip čovjeka koji ne bi ni mrava zgazio. Njegova preburna reakcija ukazuje na to da se dogodilo nešto što ga je totalno izbacilo iz ravnoteže. No ponavljam, nisam čuo. I ne bih želio nagađati - čuli smo od Cibalijina trenera Tomislava Radotića.

No neki suigrači vidno uznemirenog Komše - koji je gestikulirajući kažiprstom pozivao suca na obračun nakon utakmice, ono u smislu: „Čekat ću te poslije…” - potvrdili su nam kako je sudac Sočo doista ružnim riječima uvrijedio Cibalijina napadača koji je prošle godine, podsjećamo, dospio na sve naslovnice time što je teško oboljeloj majci Ljiljani donirao 70 posto vlastite jetre spasivši joj tako život i riskirajući ujedno vlastiti nastavak karijere profesionalnog nogometaša!

Perić-Komšić sinoć nije bio za priču. Cibalijin napadač korektno se ispričao i zamolio 24-satnu odgodu. Večeras je objasnio svoj postupak koji ga je koštao isključenja u 27. minuti derbija protiv Rudeša.

- Napravio sam faul na Pavkoviću i sudac Sočo dao mi je žuti karton. Nešto ranije istrpio sam i teže prekršaje, pa nije vadio kartone. To me iživciralo. Rekao sam mu: „Daj, nemoj me zaje*avat’, ne možeš biti takav majmun da mi za ovo daš karton!”.

image

Robert Perić-Komšić

Vlado Kos/Cropix

Priča ima zanimljiv nastavak:

- Sočo je na to rekao: „Je*at ću ti majku u pi*ku poslije, kome govoriš da majmun?!”. I dao mi drugi žuti karton. Zacrnilo mi se pred očima, ne zbog kartona, nego što mi je opsovao majku. Da mi je bilo što rekao, ništa se od ovog ne bi dogodilo. A ovo… Nema se tu što posebno objašnjavati.

Podsjećamo, Komšo je u ožujku prošle godine zajedno s majkom Ljiljanom prolazio kroz teško iskušenje. Teško bolesnoj i životno ugroženoj majci donirao je 70% jetre…

- Mama je sada Bogu hvala dobro. Sve OK, ekstra.

Još jednom je ponovio:

- Da mi je štogod drugo rekao, sve u redu. Ali ovu psovku ne bih mu oprostio ni za što na svijetu. I iskreno, uopće me ne zanima koliku ću kaznu dobiti zbog ovoga. I ne zanima me hoće li Sočo biti kažnjen.

Uglavnom, sezona je za Perić-Komšića završena u 27. minuti jučerašnje utakmice kontra Rudeša. Epizoda u Cibaliji također?

- Ugovor mi istječe 30. lipnja. Ali štogod da kažem o svom statusu realna je mogućnost da bih slagao. Ima nas još dosta u svlačionici sa sličnim statusom. Svi smo u nekom iščekivanju. Vidjet ćemo…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:45