StoryEditorOCM
Domaći nogometU CENTRU GRADA

Sramota u Leipzigu, hrvatski navijači napali Talijane, dvije osobe u bolnici: ‘Tukli su ih rukama i nogama‘

Piše SN
25. lipnja 2024. - 16:52

Dan nakon što se hrvatska reprezentacija remijem s Italijom (1:1) vjerojatno oprostila od Eura - može je spasiti još samo najluđi rasplet situacije u skupinama C i F - u tužnu sliku Vatrenih uklopio se i policijski izvještaj iz Leipziga.

Kako Sportske novosti prenose talijansku Gazzettu dello Sport, nekolicina hrvatskih ultrasa izazvala je incident u centru grada, gdje su fizički napali talijanske navijače. Prema prvim izvještajima, u žestokoj tučnjavi ozlijeđene su četiri osobe, od kojih su dvije završile u bolnici.

Do incidenta je, piše milanski list, došlo zbog sukoba oko navijačke zastave koja je prvo ukradena pa vraćena, što je gesta koja redovito svađa navijačke frakcije. Ozlijeđeni navijači Azzurra policiji su ispričali da su ih navijači Vatrenih "tukli nogama i rukama".

Gazzetta prenosi priopćenje leipziške policije koja javlja da je uspjela identificirati 11 osumnjičenih, među njima su i Hrvati i Bošnjaci, starosti između 21 i 44 godine. Nakon što su privedeni i ispitani, pušteni su na slobodu. Protiv njih je pokrenut postupak za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 16:54