StoryEditorOCM
Domaći nogometpolovica lige strepi

Sprema li se neviđena trenerska sječa u HNL-u? Vikend pred nama je ključan, stolica se trese čak petorici stručnjaka

Piše Ivan Renić
30. kolovoza 2024. - 20:18

Polovica lige strepi! Vikenda pred nama donosi nam peto kolo domaćeg prvenstva u kojemu bi moglo biti svega. Pod povećalom su treneri, a po našoj procjeni čak petorica su na kušnji. Pobjeda ili zbogom, moglo bi se sažeti. Pet klubova za sada igra dobrano ispod očekivanja, a nama ne treba tražiti dalje od Hajduka. Jasno je kako Gennaro Gattuso nije u najugodnijoj poziciji u Poljudu. Novo posrtanje u europskim kvalifikacijama navijači još nisu preboljeli. A neuvjerljive predstave nastavile su se usprkos tome što u HNL-u još nije izgubio.

image
Vojko Bašić/Cropix

Pobijedili su Bijeli potom Varaždin kod kuće, jedva s 2:1, a u posljednjem su kolu remizirali u Puli kod Istre 1961 (1:1). Nema sumnje u to što se očekuje u sutrašnjem derbiju s Osijekom. Hajduk mora upisati tri boda za mir u kući. A predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić moraju poentirati u finišu prijelaznog roka nakon dosadašnje ‘kamilice‘ na ljetnom mercatu.

Dok se čeka službena potvrda poslića s Poljuda, rekli ste nam što mislite o transferu: moglo bi vas iznenaditi...

Novo ispuštanje bodova, i to na Poljudu, značilo bi, kako smo već pisali, da će Gattusova stolica postati ljuljačka. I u tom slučaju spremno bi mu se tražila zamjena. No, vatreni Talijan i dalje je tu. Bori se kako zna i umije, brata s onime što je na raspolaganju. A to za sada nije mnogo.

Gattuso otkrio: ‘Prije dva tjedna predsjednik mi je rekao, novaca nema za pojačanja. Sada je situacija drukčija...‘

image
Božidar Vukičević/Cropix

Onaj koji je već u ovom trenutku gotovo sigurno otpisan je Rijekin Radomir Đalović. Teško će mu biti oprostiti europski debakl.a Rijeka je potopljena u uzvratu u Sloveniji, s 5:0 svladala ih je ljubljanska Olimpija. Naslonili su se na to navijački neredi kako bi paket bio potpun, a otkaz gotovo pa već kuvertiran. Pogotovo kada znamo da u sljedećem kolu na Rujevici dočekuju Dinamo koji je u strašnoj formi. Pred Riječanima je nemoguća misija. Pobjeda protiv Dinama ne čini se izglednim scenarijem, a Đalović se već polako pakira...

image
Damir Škomrlj/Cropix

Gattuso će se u subotnjoj večeri boriti sa sunarodnjakom iz Osijeka. Federico Coppitelli nema od početka sezone nema razloga za slavlje. A kako i bi kada njegovi igrači nisu upisali nijedno. Od Europe su se oprostili nakon penala, dok su u domaćem prvenstvu poraženi od Šibenika, Dinama i Rijeke, a s Goricom su remizirali. Dakle, ajme... Pobjede još uvijek nema. Novu priliku imaju protiv Hajduka. Talijani će udariti jedan na drugoga, svaki u potrazi za spasonosnim bodovima.

image
Marin Franov/Cropix

Ivan Radeljić sljedeći je na listi ugroženih. Trener Slaven Belupa također dijeli neveselu situaciju. Štoviše, u njega je vjerojatno i najgora jer momčad iz Koprivnice je trenutno na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice. Poraženi su od Hajduka, Šibenika i Varaždina, a bod su iščupali Lokomotivi. Naveliko se i o njemu već pisalo kao bivšem, a domaći ogled s Istrom 1961 posljednja mu je šansa za spas.

image
Damir Škomrlj/Cropix

I za kraj Gorica. Smijeha nema ni u njihovoj svlačionici. Rajko Vidović na klupi još nije proslavio nijednu pobjedu u domaćem prvenstvu. Bodove su podijelili s Varaždinom i Osijekom, pobijedila ih je Istra, a u zadnjem kolu i Dinamo. Već danas ih čeka ogled s rano zahuktalim Šibenikom. Baš kod njih stoluje jedan od rijetkih kojemu je stolica neupitno sigurna. Mario Carević sjajno vodi povratnike Šibenčane koji nakon četiri kola imaju tri pobjede i na trećem su mjestu.

image
Goran Mehkek/Cropix

Drugi nedodirljivi je, jasno, trener Dinama Sergej Jakirović. U solidnoj situaciji je i Paolo Tramezzani u Istri, a usprkos lošijim rezultatima za sada se ne spominje otkaz ni Lokomotivinom Silviju Čabraji. Varaždince za sada sigurno vodi Nikola Šafarić.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 11:05