StoryEditorOCM
Domaći nogometneshvatljivo

Splitski djelitelj pravde poslan ‘na hlađenje‘ iako uopće nije pogriješio?! Nova apsurdna odluka kontrolora suđenja

Piše SPORT SD
1. rujna 2023. - 15:44

Duje Strukan, po mnogima trenutno najbolji hrvatski sudac, proteklog je vikenda dijelio pravdu na susretu Lokomotive i Osijeka. U samoj završnici te utakmice pokazao je crveni karton Mateu Mariću zbog opasnog prekršaja na Jugoviću, a ostao je pri svojoj odluci čak i nakon što je na intervenciju Igora Pajača iz VAR pogledao snimku.

Kako pišu 24sata, bez obzira na to što je Strukan bio u blizini tog prekršaja i mogao je najbolje osuditi intenzitet i kontakt, kontrolor suđenja Draženko Kovačić slabije je ocijenio njegovu izvedbu. Splićanin bi iz tog razloga trebao pauzirati nekoliko utakmica.

Iako odluka u toj situaciji spada pod "slobodno sudačko uvjerenje", Kovačić je, izgleda, odlučio da se radi o "pogrešci" vrijednoj hlađenja. Čak je i HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja stao na stranu Strukana:

- Sudac je bio vrlo dobro postavljen, prekršaj se dogodio uz veliku silinu i brzinu, kad uzmemo u obzir koliko je blizu bio postavljen, dobijete dodatan intenzitet. Nakon pregleda snimke ostao je kod prvotne impresije, on je najbolje to osjetio jer je bio jako blizu prekršaja. Možemo raspravljati je li žuti ili crveni karton, ali s obzirom na sve moramo dati sucu za pravo.

Dodajmo i to da će, umjesto vjerojatno najboljeg hrvatskog suca, derbi Osijeka i Dinama u nedjelju suditi Mario Zebec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:55