StoryEditorOCM
Domaći nogometpozitivan odgovor

Split prihvaća HNS-ovu incijativu za održavanje sastanka na kojem će se raspraviti o organizaciji utakmice Hrvatska - Portugal na Poljudu

28. kolovoza 2020. - 09:09

Grad Split prihvaća dolazak nogometne reprezentacije Portugala 17. studenoga u Poljud, doduše ne bespogovorno, jer tek će se razgovarati, ali vrata ne da su odškrinuta, nego otvorena su...

Bila je lani Mađarska u Poljudu, pa nije to više tabu-tema, ali ipak je zanimljivo: sad HNS po uzoru na lanjski obrazac dovodi hrvatsku reprezentaciju da bude domaćin u Splitu i dovoljno je da to amenuje Grad Split kao vlasnik Gradskog stadiona.

Hajduk nije ni lani, pa ne treba nužno ni sada, a koliko znamo nema ni namjeru sudjelovati u organizaciji utakmice, premda bi HNS, prije svega izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić to svakako volio. Svejedno.

Jučer je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara odgovorio na požurnicu koju je u ime HNS-a poslao izvršni direktor Kustić, tražeći odgovor do četvrtka u podne.

Dobio je odgovor:

-  Grad Split prihvaća Vašu incijativu za održavanje sastanka na kojem će se raspraviti moguća organizacija utakmice Hrvatska – Portugal 17. studenoga 2020. godine u Splitu na stadionu Poljud, u nazočnosti gledatelja – piše Opara.

Istina, tu je i buduće vrijeme, futur, „na sastanku će se raspraviti moguća organizacija”, ali i to je znakovito.

Podsjetimo da je UEFA objavila nakanu kako bi se od 24. rujna gledatelji mogli vratiti na stadione, doduše ne u punom kapacitetu gledališta, ali i to bi bio korak ka normalizaciji.

S jedne strane korona raste i opet se štošta zatvara, a s druge strane gledatelje bi se pripustilo od 24. rujna na stadione... Ako ne bude gledateljima pristup dopušten, znači li to da bi Grad Split odbio Portugal?!

Kako god, Portugal u Splitu, s gledateljima, pa ako dođe i Cristiano Ronaldo, bio bi to spektakl nalik gostovanju Mađarske.

Hajduk pak nema izjava, ni reakcija na svu tu priču, nego stoji čvrsto pri svome stavu da neće sudjelovati u organizaciji. Nezadovoljni su svime što se ... ne događa. U pogledu promjena kod HNS-a. Imali su zahtjeve, nisu napravljeni. Još su i juniori sad friško dobili svoju porciju gorčine da s prvog mjesta ne idu u Ligu prvaka.

Dapače, Hajduk je jučer ironizirao odluku HNS-a da se revijalni nastup u Donjem Miholjcu, s veteranima „vatrenih”, a igrao bi i Davor Šuker, priredi s – gledateljima? A sve HNL su pod embargom za publiku.

- Dosljedni kao i uvijek – ironizirao je Hajduk spram HNS-a.

Što se tiče Portugala, da se vratimo na tu temu, Opara otvara vrata razgovorima s HNS-om da Portugal bude gost Hrvatske u Poljudu, s gledateljima, 17. studenoga...  

Modrić i Rakitić propuštaju Portugal i Francusku

U dogovoru s izbornikom Dalićem, rujansko okupljanje “v atrenih” propustit će kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, dok je zbog bolesti otpao stoper Wolfsburga Marin Pongračić.

Umjesto navedenog trojca, izbornik Dalić aktivirao je pretpozive napadačima Antoniju Čolaku i Anti Budimiru te stoperu Mili Škoriću.

K tome, izbornik Dalić dao je dodatna dva slobodna dana Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, koji su igrali finala Lige prvaka odnosno Europske lige, pa će se oni priključiti reprezentaciji u srijedu 2. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 13:22