StoryEditorOCM
Domaći nogometU teškim uvjetima

Spektakularan pogodak Jankovića presudio Gorici, Rijeka zasjela na vrh HNL-a

Piše HINA
14. rujna 2024. - 22:00

Četvrtu su pobjedu u šestom kolu HNL-a upisali nogometaši Rijeke te su stigli na sam vrh ljestvice, u gostima su svladali Goricu s 1-0 (0-0).

U vrlo teškim uvjetima i po kiši natopljenom travnjaku jedini je pogodak dao Niko Janković. Sjajan je gol postigao u 58. minuti za novo riječko slavlje. Kao i Rijeka istih 14 bodova ima Hajduk, dok je na trećem mjestu Dinamo s bodom manje. Nakon ovog poraza Gorica je ostala na sedmom mjestu ljestvice.

U prvom poluvremenu isticali su se vratari na obje strane, Božidar Radošević kod domaćina i Martin Zlomislić na vratima gostujuće momčadi.

U uvodnim minutama Rijeka je jako pritisnula suparnika, ali nije uspjela doći do vodećeg pogotka. U četvrtoj minuti je Pašalić povukao kontranapad te je pucao s 20 metara, ali je njegov udarac zaustavio velikogorički vratar. Još je bliže pogotku Rijeka bila dvije minute kasnije, ali je tada na Gojakov udarac odlično reagirao Radošević.

Domaći sastav je najbolju priliku imao u 23. minuti. Pajaziti je bio blizu pogotka, ali se u svemu ispriječio Zlomislić.

Nakon žestokog početka utakmica se smirila u ostatku prvog poluvremena te je u nadoknadi iz daljine još za Rijeku pokušao Janković, ali je i tada dobro postavljen bio Radošević.

Isti protagonisti bili su u krupnom planu u 58. minuti, ali je tada kao pobjednik izašao igrač Rijeke Janković koji je sjajno pogodio za 1-0. Sa skoro 25 metara je potegnuo vezni igrač Rijeke te je topovski pogodio od gredu za gostujuće vodstvo.

Mogla je Rijeka osigurati pobjedu u 75. minuti, ali se tada obranama vratio golman Gorice. Radošević je tada zaustavio Bogojevićev pokušaj. Do kraja susreta Rijeka je rutinski i jednostavno sačuvala minimalno vodstvo za novu ligašku pobjedu, iako je domaćin zaprijetio u 94. minuti. Pršir je ubacio loptu koja je na kraju prošla pored riječke vratnice.

U prvom subotnjem susretu šestog kola nogometaši Lokomotive su upisali premijernu pobjedu u sezoni, pobijedili su u Puli domaćina Istru 1961 s 2-0 (1-0). Oba pogotka za goste je postigao Silvio Goričan, prvi u 28., a drugi u 86. minuti. Njegova je momčad ostala na osmom mjestu ljestvice. Jednako tako je Istra 1961 ostala šesta.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, u najvećem hrvatskom derbiju Hajduk je u Zagrebu bio bolji od Dinama s 1-0. Derbi je odlučio Marko Livaja i njegov pogodak u 70. minuti. Preostale dvije utakmice se igraju u nedjelju, a sastaju se od 17.30 sati Osijek i Slaven Belupo, dok u 20 sati igraju Šibenik i Varaždin.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 22:01