StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Sopić nakon debakla na Rujevici: ‘Trener je kriv i na mene se mogu derati, ali igrači nisu to zaslužili‘

Piše Sport SD
10. prosinca 2023. - 20:00

Na Rujevici smo gledali festival pogodaka u 18. kolu SuperSport HNL-a. Slaven Belupo nadigrao je Rijeku s velikih 4:2, premda je na poluvremenu vodio tek 1:0. Rijeka je propustila uhvatiti priključak za Hajdukom, koji sada s 40 bodova na vrhu ljestvice bježi osam bodova uz utakmicu više - pišu Sportske novosti.

Premda rezultat sugerira kakvu-takvu neizvjesnost, Slaven je u 76. imao 3:0, a do 89. minute i 4:3, stoga je uglavnom bilo jasno tko će uzeti pun plijen na Rujevici. Roy Ferenčina ima mnogo razloga za slavlje, a dojmove je sažeo za mikrofon Maxsporta.

- Fantastična večer i utakmica za nas, sve što sam tražio su ispunili. Taktika je bila na visokom nivou, angažman isto, pa i realizacija s kojom smo imali problema u zadnjim kolima.

Slaven je imao četiri udarca u okvir i zabio četiri gola.

- Puno radimo na završnici, znali smo da treba ići na kontre i polukontre. Poentirali smo, s tim da smo imali još neke šanse, dvije ili tri u prvom dijelu. Moram biti zadovoljan, velika je stvar dobiti Rijeku na Rujevici.

Kako će biti na Opus Areni s Osijekom?

- Idemo na pobjedu kao i na sve druge utakmice. Doma smo pobijedili prije dva mjeseca, idemo tamo s velikim optimizmom. Imamo par igrača koji su požutjeli, ali i koji se vraćaju. Ako Bog da, i u Osijeku ćemo uzeti tri boda. Put do Koprivnice? Stat ćemo na benzinskoj i dobro se provesti.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Zatim je došao i poraženi trener Željko Sopić. Trener Rijeke osvrnuo se na povike domaćih, koji su u nekoliko navrata zviždali igračima.

- Mislim da smo dobili dosta smiješnih golova. Ne mogu shvatiti da, ako ništa ne valja, trener je kriv i na mene se mogu derati. Mene to uopće ne dira. Ali derati se na igrače, mislim da to nisu zaslužili. Onaj koji je stalno pobjeđivao nije se bavio sportom, zato me to muči. Drugi i četvrti gol nam se ne bi smio dogoditi na ovakvoj razini natjecanja.

Objašnjenje za obrambenu liniju glasi ovako:

- Trojica iza? Čabraja se ozlijedio, Goda isto još ranije, pa smo imali Radeljića koji je po vokaciji stoper. Pokušali smo, ali napravili evidentne greške koje je Slaven iskoristio. Iduća utakmica? Nema tu iskupljenja, ovo je sport, ljudi moji. Tu se pobjeđuje i gubi. Nismo zavrijedili pobijediti, možda bi bilo drukčije da smo prvi zabili gol. Nismo za nogomet ako ćemo plakati zbog svakog poraza.

Ovog tjedna Sopić je Selahija poslao na tribinu, što sad misli o tome?

- Morate pitati upravu kluba, ja sam samo prenio njihovu poruku na teren.

- Navijači? Zajedno pobjeđujemo i gubimo. Kad se ovako nešto dogodi, ispada kao da moji igrači nisu htjeli pobijediti. Jednostavno je protivnik bio bolji, stisnut ćemo im ruku i idemo dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 09:30