StoryEditorOCM
Domaći nogometDva gola u nadoknadi

Tuga za Rijeku, velikim preokretom dalmatinski klub iz kupa senzacionalno eliminirao juniore momčadi s Rujevice

Piše F. V.
13. ožujka 2024. - 16:35

Juniori Dugopolja priredili su veliko iznenađenje i svladali Rijeku 4:3 u četvrtfinalu kupa Hrvatske. U susretu odigranom u Dugopolju domaći sastav dvaput je bio u zaostatku od dva pogotka, ali su na koncu priredili veliki preokret i izborili plasman u polufinale natjecanja.

Rijeka je povela 2:0 nakon što je u 16. minuti zabio Šimun Butić s bijele točke, a šest minuta kasnije autogol zabio Dominik Plazibat. Smanjio je Karlo Martinović u 35. minuti, ali šest minuta kasnije Jakov Bilajac je vratio gostima prednost od dva pogotka. Međutim, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena je Mateo Smodlaka u razmaku od minute zabio dva pogotka. Golovima u 45.+1 i 45.+2 minuti izjednačio je na 3:3. Konačan rezultat kojim je momčad trenera Tomislava Brnadića osigurala senzacionalan prolazak u iduću rundu natjecanja postavio je Noa Polić u 56. minuti.

Uz Dugopolje koje je osiguralo polufinale, dalje je prošla i Gorica koja je u današnjem četvrtfinalu s 2:1 slavila kod Varaždina. Preostala dva polufinalista dat će okršaji Hajduka i Slaven Belupa (počelo je u 15 sati, na poluvremenu je bilo 0:1) te sraz Lokomotive i Osijeka koji će se igrati 21. ožujka. Lokomotiva je u ranijoj fazi natjecanja eliminirala Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:16