StoryEditorOCM
Domaći nogometsporna situacija

Snimke cure i dalje: na redu je Nejašmićeva ruka, Marićeva komisija ovom je odlukom promašila sport

Piše SPORT SD
29. veljače 2024. - 14:52

Procurila je još jedna snimka komunikacije iz VAR sobe, sada je u pitanju nedavni dvoboj Osijeka i Hajduka na Opus Areni koji je završio rezultatom 1:1. 

u 34. minuti, pri rezultatu 0:0, poništen je gol Osijeka zbog Nejašmićevog igranja rukom, a sudačka komisija je tu odluku okarakterizirala kao grešku u korist Hajduka. U začetku akcije Nejašmić je dvaput loptu dirao rukom, a sudac Pajač je gol poništio nakon što ga je na pregled pozvala VAR soba. Nije u javnosti bilo previše rasprave oko situacije, većini je bilo jasno da se radi o čisto poništenom golu.

Ipak, Sudačka komisija je u narednim danima objavila svoju analizu u kojoj je ustvrdila da je Pajač donio netočnu odluku, gol Osijeka je trebao vrijediti.

"Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj ‘kažnjive igre rukom‘. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom", napisala je Komisija.

Dakle, po njima igranje rukom nije kažnjivo, ruka je potporna, a lopta je prema ruci došla neočekivano. Snimku komunikacije sudaca s te utakmice pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 17:04