StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi zadovoljni

Skupština HNS-a protekla u blagdanskom raspoloženju, predsjednik Kustić istakao: na Poljudu je iscrtana najljepša i najvažnija slika hrvatskog nogometa

22. prosinca 2021. - 17:57

U blagdanskom raspoloženju protekla je redovna sjednica Skupštine HNS-a. Skupu u zagrebačkom hotelu Westin nazočila su 72 zastupnika (od 79 koliko ih Skupština sveukupno ima). A u mnoštvu dobrih želja i čestitki, stigla je i jedna zakašnjela. Član Uprave splitskog Hajduka čestitao je Marijanu Kustiću na predjsedničkom mandatu. Naime, na izbornoj Skupštini kada je Kustić inauguriran Splićana nije bilo zbog gostovanja u kazahstanskom Kostanaju.

U uvodnom ekspozeu Kustić se osvrnuo ga godinu koja je na izmaku...

- Bez obzira na sve druge uspjehe na terenu i izvan njega, godinu na izmaku uvelike je definirala ona posljednja od 16 utakmica koliko ih je A reprezentacija odigrala 2021. Pobjeda protiv Rusije na ispunjenom Poljudu te jedinstvo reprezentacije i publike u slavlju zbog izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. To je bila najljepša i najvažnija slika hrvatskog nogometa ove godine. Prvi puta smo u istoj godini odradili kvalifikacije i završni turnir. Ispunili smo oba cilja – prolazak u drugi krug na Euru i izravan plasman u Katar. Zbog toga skidam kapu izborniku Daliću. Također, čestitam i mladoj reprezentaciji i izborniku Bišćanu što su ostvarili na završnom turniru Eura prvu pobjedu, a potom i plasman u četvrtfinale. Nadalje i futsal reprezentacija je na impresivan način izborila Europsko prvenstvo. Slažem se i sa svekolikom ocjenom da nam liga nikada nije bila kvalitetnija, zanimljivija, atraktivnija i neizvjesnija. Vjerujem da će novi ugovor o TV pravima donijeti još više financijske stabilnosti – kazao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

U nastavku Ivančica Sudac, voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja dobila je cvijeće i prigodne poklone za 30 godina rada u HNS-u, dočim je Ćiro Blažević imenovan počasnim izbornikom HNS-a. A Ćiro se zahvalio na svoj osebujan način:

- Bio sam veliki optimist 2018. prije Rusije, a još sam veći uoči Katara. Mislim da će hrvatska reprezentacija ponovno igrati zapaženu ulogu. Mi tamo ne idemo kao autsajderi već kao viceprvaci svijeta. U kvalifikacijama protiv Rusije se najbolje manifestirala snaga hrvatske momčadi. Mene je tada čak i moj rak prestao boljeti, je**o mu pas mater – zaključio je Ćiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 08:06